Кристалина Георгиева сваля Бойко Борисов от властта! Сяда му в премиерското кресло!

Кристалина Георгиева

  Сценарии за предсроч­ни избори обсъжда Бойко Борисов заед­но със свои близки поли­тически сподвижници и съ­ветници. Източници разказаха, че преми­ерът внимателно обмислял възможността да се оттегли преди края на мандата си, за да не изпие докрай горчивата чаша на управлението, която сам си наля през поеледните три го­дини.

 Икономически експерти и анали­затори предвиждат една от най-тежките зими в България в последното десети­летие, съпоставима само с тази на Жан Виденов от 1996-97 г. Самият Борисов знае  много добре това, защото е наяс­но, че парите са изхарчени и няма откъде да се на­мерят други, споделя из­точник от „Дондуков“ 1.

 С това се обясняват и стран­ните и безсмислени посещения, които премиерът направи в Ка­тар, Турция, Грузия и Армения. След огромния провал в усвоява­нето на еврофондовете и пръска­нето на стотици милиони за ряза­не на ленти, премиерът се опи­та да потърси свежи пари извън Европейския съюз, но навсякъде удари на камък.

Бойко Борисов и Кристалина Георгиева

  Скандалът с проваления бизнес форум в Катар и оставката на министър Трайчо Трайков по­каза единствено върха на айс­берга от икономически пробле­ми, които сегашното правител­ство само си създаде. За лош късмет на Борисов и междуна­родната конюнктура никак не е добра, съобщиха нашите източ­ници“.

 На фона на ста­ващия все по-оче­виден провал на управлението на ГЕРБ в последно време се засили активността на Кристалина Георгиева, която внезапно зачести от­критите си критики към финансо­вата и икономическата политика на правителството.

 Високопоставени източници в Брюксел разказаха, че тя не спестявала тези критики и пред своите колеги еврокомисари и шефа им Барозу.

 „Кристалина употребява доста остри думи за управлението на Борисов и почти не крие антипатията се към него. В Еврокомисията тя си позволява много по-остър език спрямо сегашното управление, отколкото Меглена Кунева, коя­то има доста високопоставени връзки в Брюксел, а в България е в опозиция на управлението на ГЕРБ“, това съобщиха за вестни­ка ни хора от обкръжението на еврокомисарката.

 Кристалина Георгиева е едно от имената, които влиятелни полити­ци и бизнесмени в София обсъждат като евентуален вариант за премиер, ако на Борисов му се наложи да сдаде властта преж­девременно.

 Георгиева е близка до експрезидента Първанов и влиятелни ко­мунистически фамилии. Нейната официална биография показва не­двусмислена обвързаност с бив­шия комунистически режим, как­то и с постсъветския елит.

 Кристалина отива в Щатите да­леч преди 1989 г, което няма как да стане без сътрудничество с Първо главно управление на Дър­жавна сигурност, а изстрелването й в Световната банка, както и фак­тът, че тя става неин представи­тел в Москва, дава основание на мнози­на ана­лизатори да   смятат, че е обвърза­на и с руските тайни служби.

 Неслучайно ней­ният рейтинг се пом­па, без самата тя въ­обще да участва в бъл­гарската политика, а око­ло името й се създава ис­тинска митология без почти никакви факти за самата нея и нейната истинска биография.

 Тази технология на създаване на имидж много напомня на начи­на, по който бе докаран царят в България.

 Месеци преди да се появи и да заяви намеренията си, когато никой не подо­зираше, че той ще се включи активно в политиката, някои от поръчковите соци­олози започнаха да го вкарват без никаква видима причина на челните места в про­учванията си и така подготви­ха общественото мнение за изненад­ващия ход, който Си­меон Сакскобургготски направи в началото на 2001 г. Според нашите из­точници Бойко Борисов бил категорично против Кристалина Георгиева да заеме негово­то място, защото нямал контрол върху икономическите и политиче­ски лобита, с които тя е свързана. В тесен кръг Борисов обсъждал съв­сем сериозно името на Йорданка Фандъкова за евентуален служебен преми­ер, ако играта загрубее и се наложи Росен Плевнелиев, като президент, да бъде задействан, за да смекчи отте­глянето на Борисов от авансцената в по-закътаните места на задкулисната политика.

Още сензации:

loading...

11 Отговора за "Кристалина Георгиева сваля Бойко Борисов от властта! Сяда му в премиерското кресло!"

 1. Leek   03.05.2012 at 9:32

  ОТ МУТРА НА ОТКРОВЕНН БЕЗДАРНА КАРИЕРИСТКА КАКВАТО Е СТАЛИН(А).ГЛУПАВ ТЪП НАРОД,АКО ТОВА СЕСЛУЧИ.

  Отговор
  • ааауууууу   03.05.2012 at 16:49

   На теб /сериозно/ ти липсват първите 7 години от живота.

   Отговор
  • Ники Сайта   07.05.2012 at 8:22

   Интересно казано 😀

   Отговор
 2. Иван Митев   03.05.2012 at 16:31

  При съвременни стопански условия с непригодно за Валутен борд“ българско финансово управление, управляващите политици са жертви на държавна финансова грешка и колкото повече работят – толкова по-голям е техния неуспех.

  Предпоставката за подсигурен политически провал е пренебрежение на качества на българския лев.

  При ползване на „Валутен борд”, успешното противодействие срещу стопанска криза е възможно само при подобрено държавно финансово управление, което е годно за „Валутен борд“.

  Иван Митев – икономист

  Отговор
 3. SMS   04.06.2012 at 21:40

  Една поговорка гласи: Каквото селото такъв и кмета. 😀

  Отговор
 4. Антибалък   07.06.2012 at 2:13

  „Неслучайно ней­ният рейтинг се пом­па, без самата тя въ­обще да участва в бъл­гарската политика, а око­ло името й се създава ис­тинска митология без почти никакви факти за самата нея и нейната истинска биография.
  Тази технология на създаване на имидж много напомня на начи­на, по който бе докаран царят в България.“

  По същия начин стана с Борисов,така става и с Кунева.Хора,които притежават парите и медиите,купуват и социолозите и машината на манипулацията се завърта.Но това може да си го позволи само олигархията.Мижавите опити на интелектуалци,неразбрани националисти,комунисти и други групички да създадат някаква партийка,дето да вкара нови идеи и правила са обречени на пълен крах.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *