Кратери с формата на Мики Маус откриха на Меркурий !

Кратера Мики Маус

Това може да звучи абсурдно, но наистина има формация от кратери в Космоса, които забележително приличат на този анимационен герой.

Има нещо много познато в големите уши, усмивката, нослето и малките очички, които повечето деца са виждали при посещението във Вълшебното кралство на Дисни. Но объркващата прилика с любимата фигурка на Мики Маус е извън този свят – всъщност тя е снимана на 48 000 000 мили от Земята, на планетата Меркурий.  Снимката е от американски космически кораб, който е направил над 100 000 снимки откакто е излязъл в орбита около Меркурий през март миналата година. Седем от научните

Мики Маус

прибори на космическия кораб разкриват историята и еволюцията на най-вътрешната планета в Слънчевата система.  Един от тях е направил карта на планетата в снимки с висока резолюция, която открива нов поглед към Меркурий и хвърля светлина върху геологическата история на планетата.  Това е първият път, в който  космически кораб е излязъл в орбита около планетата, а сега ще бъде на едногодишна мисия. Жалко, че не отива на Плутон, където може би ще намери вярното куче на Мики, Плуто.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *