Кофе Бабоне изгоря с 18 тона кокосови орехи

Провали се планът на Кофе Бабоне да произвежда кокосова ракия
Провали се планът на Кофе Бабоне да произвежда кокосова ракия

  Най-популярният ганаец у нас Кофе Бабоне удари на камък в опита си за залее българските сергии с кокосови орехи. На шоумена му хрумнало да запълни недобре разработената пазарна ниша, като внесе 18 тона от екзотичния продукт. Но плодовете, добивани от кокосови палми, стигнали само до митницата във Варна.

Орехите на Кофето били абсолютно екологични, отглеждали ги многобройните му роднини в собствеуата им плантация в Гана.

Африквнецът, който пристигна в България преди около 25 години и стана известен в шоуто на Влади Въргала „Шаш“, начертал желязна бизнес стратегия която при добро стечение на обстоятелствата трябвало да му носи стабилни доходи.

Кофе пресметнал, че кокосовите орехи може да му осигурят дивиденти не само продавайки ги из пазарите и хранителните вериги.

Кофе БабонеКокосовият орех е безценен дар от природата, който намира приложение най-вече в кулинарията, но и в козметичната индустрия и медицината. И не само. От черупките на плодовете Бабоне се канел да прави сувенири – чаши, купи, декорации. Най-известният негър в родния шоубизнес смятал да избие рибата, като произвежда за пръв път у нас кокосова ракия.

Черна котка обаче минала път на всестранно надарения ортак на Влади Въргала. Орехите стигнали само до митницата във Варна, където вече престоявали повече от месец. Там видели, че известният негър е получател на 18-те тона кокоси, но въпреки това се усъмнили, че може да пренася наркотици скрити между плодовете.

„Първо направили проверка на контейнерите да не кара с тях дрога. Видели, че Кофе не е наркотрафикант. Обаче после друг проблем. Искат унищожи 18 тона кокоси, понеже хванали мухъл“, терзае се на бизнес неволите си Бабоне. От Министерството на храните не издали позволение пратката да бъде разтоварена, тъй като заради мухъла била категоризирана като негодна за консумация. Кофе обаче не е на това мнение. Настоява да си получи орехите, за да произвежда от черупките им сувенири.

Роднините на Кофето в Гана се кълнели пред него, че натоварили кокосите здрави и без всякакви увреждания. Бабоне предполага, че при транспортирането им от Африка фирмата, която наел, не настроила контейнерите с подходящата температура и затова плодовете хванали мухъл.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *