Когато се страхуваш да останеш сама

И учените казват, че любовта може да те направи нещастна

страх от самота

Ако гледането на сапунени сериали въобще може да ви научи на нещо то е, че животът не винаги е бляскав и ласкав. И ако треперите в паника да не ви напусне точно преди празниците знайте, че не сте сами. В действителност, страхът да не бъдеш изоставен тревожи почти 82% от хората, въпреки че някои от тях не го осъзнават.

За съжаление това далеч не е всичко. Психолози разкриват, че обичайно ответната реакция на изпадналия в паника е възможно най – лошата, която може да съществува. Започва да се кара с партньора си без абсолютно никаква причина и накрая действително влошават отношенията.

„Последното ни проучване на социалните отношения показа, че когато се уплашат, хората започват да се държат неприятно. Това не правят защото наистина искат да се карат, а защото подсъзнателно изпитват партньора си – щом ме обича ще търпи. Към момента не сме напълно наясно с това поведенческо явление, но то не носи нищо добро. 58 % от анкетираните признаха, че действително са раздразнителни заради страховете си”, споделят от Университета в Торонто.

Друг интересен факт е, че хората с по – силни страхове имат по – нисък стандарт на взаимоотношенията. Това означава, че са склонни да премълчават и да стискат до последно, докато накрая се случи нещо необратимо. Такива индивиди също така имат по – ниски изисквания при селекцията на партньор.

Съветът на учените е да не робувате на страховете си и да погледнете на живота с други очи. Това, че любимата / любимият закъснява тази вечер и телефонът е изключен съвсем не значи, че е тръшнал нещо чуждо в хотела и ви се подиграва. Може да са го задържали на работа, да е попаднал в задръстване, а батерията на мобилния да е свършила.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *