Коварна болест повали Христо Ковачки на легло!

   Олигархът Христо Ковачки е в критично здравословно състояние и от близо два месеца е прикован  към леглото, подшушнаха приближени до енергийния бос. Какво точно е заболяването на дипломирания квантов физик, остава загадка дори за най-доверените служители в бизнес структурите на милиардера данъчен измамник, а секретът с диагнозата на Ковачки дава повод за различни спекулации.

Според най-мрачния слух, който витае в офиса му, баровецът е повален от коварна болест и плаща по 30 000 лева месечно да му се прелива кръв. Други служители в офиса на Ковачки пък лансират версията, че богаташът умишлено симулира онкологично заболяване заради съдебните процеси, по които е обвиняем и свидетел.

 „От средата на януари никой не го е виждал, фирмите се управляват от зетя Никифор Вангелов и от сестрата на Христо“, признава висш мениджър от структурите на самоковския енергиен бос.

Мълвата, че тежка болест е повалила Христо Ковачки, тръгна още преди 2 години, когато олигархът направи завещание“.

Според заверената с подпис и печат воля на енергийния олигарх 50% от авоарите му отиват за децата му, 25% – за съпругата му Деси и 25% за сестра му. Прелюбопитен детайл от завещанието е, че попечител на децата му до навършване на пълнолетието им е не съпругата му Деси, а… прокуристката Радостина Димова. По този начин олигархът се застраховал   от   казуса „Кюлев“ – след смъртта на банкера първородният му син Александър остана с пръст в уста заради некоректността на мащехата си, която заграби цялото имане.

Христо Ковачки, наричан наследникът на Косьо Самоковеца, неотдавна бе осъден, макар и условно, за укриванена17 млн. лева данъци.

Срещу него се води още един съдебен процес за данъчни престъпления, текат разследвания и за източени над 100 милиона лева от Общинска банка и АЕЦ „Козлодуй“. Баровецът е призован и като свидетел в съдебния процес срещу „Килърите“, по който не се явява упорито.

Адвокатите му представят бележки за влошено здраве, които са уважавани от съда. Отдавна се носи публичната мълва, че Ковачки се притеснява да се яви в процеса „Килърите“, тъй като Пешо Сумиста ще го посочи като поръчител на екзекуцията на енергийния шеф Борислав Георгиев.

Прокуратурата твърди, че началникът на „Атоменергоремонт“ е ликвидиран от фабриката за убийства на Пешо Сумиста, но по поръчение на Сретан Йосич.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *