Как депутата от ГЕРБ Емил Димитров превърна Етрополе в частния град на Бойко Борисов!

Бойко Борисов

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров е превърнал през последните години Етрополе в свой частен град, оплакват се местните жители. Премиерът Бойко Борисов е негов гост почти всеки уикенд. Сбирките са в бившето затворническо общежитие, купено преди време от Емил Димитров и превърнато в луксозен частен клуб. Местните хора продължават да наричат това място „Затвора“.

Борисов разпуска и плющи карти в клуба на Емил Димитров, а той самият лека-полека стана една от най-силните фигури в ГЕРБ, допълват източниците. Премиерът играе карти с така наречения кръг „Комарджиите„, лица, тясно свързани с горския бизнес на депутата Емил Димитров. Източниците желаят да останат в анонимност, защото се притесняват от физическа разправа с тях. На 2 март беше жестоко пребит бившият кмет на града и общински съветник инж. Милчо Цацов. „Вината“ му е, че се противопостави на бизнесмени, подставени лица на Емил Димитров.

„Комарджиите“, както ги наричат в Етрополе, преди години играеха бинго, карти, бяха луди по хазарта – разказват хората от планинския град. – Емил Димитров ги събра, регистрира им фирми и тотално ги подчини“. Въпросните частници са подизпълнители на Емил Димитров в бизнеса му, свързан с дърводобива и дървопреработването.

  Фирмата му „Фабрика Медикет“ АД има договор за концесия на близо 240 хил. декара гори за 10 години. Документът е подписан навремето оттогавашния земеделски министър Мехмед Дикме. Срокът на концесията скоро ще изтече, но бизнесът е много сладък и Емил Димитров едва ли ще го изпусне, обясняват местните, защото концесията на горите е голяма далавера, „Фабрика Медикет“ плаща дървесината по държавни тарифи, като в същото време е отдала дърводобива на частници и взема от тях далеч по-големи пари.

В кръга „Комарджиите“ влизат някои от въпросните подизпълнители на Емил Димитров, допълват източниците.

Горският и ловен бизнес на депутата Димитров има и едно друго измерение – той му гарантира тесни контакти с най-първите хора в държавата. Известно е, че във владенията на парламентариста в Етрополския Балкан чест гост, доскоро беше президентът Георги Първанов, а сега е Бойко Борисов.

В директорския борд на „Фабрика Медикет“‘ АД е бизнесменът Славян Теофилов. Дружеството участва в консорциум „Българска гора“ ДЗЗД заедно с две фирми на депутата от ДПС Гюнай Сефер, който е разследван за нарушения при обществени поръчки в родното му Дулово и в Силистра. Известно е, че Славян Теофилов през 90-те години е съратник на Поли Пантев.

Според данни на МВР в онези години той се появява в контрабанден канал на СИК за внос на черна техника от арабските страни, а също и в канал за внос на фалшиви бандероли за алкохол от Украйна. След приватизацията става хотелиер в Слънчев бряг.

Показателно е,че преди последните парламентарни избори Емил Димитров, вече като водач на листата на ГЕРБ за Софийска област, води групи избиратели на туризъм в хотелите на Славян Теофилов по Българското Черноморие.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Как депутата от ГЕРБ Емил Димитров превърна Етрополе в частния град на Бойко Борисов!"

  1. nolmane   24.04.2012 at 14:50

    Показателно е,че преди последните парламентарни избори Емил Димитров, вече като водач на листата на ГЕРБ за Софийска област, води групи избиратели на туризъм в хотелите на Славян Теофилов по Българското Черноморие.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *