Как да разбереш любов ли е това?

Времето за сватбата дойде, до щастливото събитие остават броени дни. Но вместо да се чувствате добре, вас някак си ви свива под лъжичката, а колебанието взема надмощие над топлите чувства. Нервите се опъват, започват пререкания и скандали. Обичам ли го наистина?

плачеща булка

Специалисти по семеен живот разкриват, че за младоженците е изключително важно да разберат дали наистина се обичат и има ли бъдеще тяхната връзка. Защото доста голям процент от новобрачните се развеждат само след 6 месеца съвместен живот, а последващите съдебни битки понякога продължават по 20 години.

„В действителност е много трудно да се направят верни прогнози, а хората сами трябва да разберат какво се случва с тях. Лош признак е, ако се карат преди сватбата, дори и за дребни неща. Желанието да се доказват един на друг ще остане през цялото им съжителство и ще превърне живота им в истински ад. Най – важно от всичко е да осъзнаете какво точно чувствате към партньора си”, издава д-р Брайн Докс от Университета в щата Флорида.

Как да разбереш дали го обичаш?

Експертът разкрива, че в повечето случаи е напълно достатъчно да се вслушаш в сърцето си. Просто седнете някъде сами и си помислете как ще я карате с бъдещия съпруг / съпруга. Ако продължите да сте спокойни и по тялото ви се разлива наслада, значи всичко е ОК. Но ако започнете да правите сметки и догадките са много на брой, значи има нещо, което не е както трябва.

Във Флорида провели експеримент, за който били наети 135 новобрачни двойки. Партньорите били изолирани един от друг, като на всеки от тях, учените показвали снимка на неговата половинка. При първите опити след сватбата, изображението на съпруга / та предизвиквало приятни емоции, но … това съвсем не било така само след 18 месеца. Измервателните уреди регистрирали свиване на лицето в ужасна гримаса и леки болки в стомаха. Помолени да кажат на глас първата дума, която изниква в съзнанието, цели 70% произнесли „ужасен”.

Изводът от целия експеримент съвсем не е радостен защото показва, че 70 на 100 от семейните двойки просто не са един за друг и животът им явно съвсем не е приятен. Така че бъдете изключително внимателни. Най – сигурното средство е преди да предприемете фаталната крачка, просто да поживеете заедно поне 1 година, за да разберете дали си пасвате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *