Какво е това?! Скелети на дългоглави джуджета намериха в Перу!

Деформиран череп

Добре запазен миниатюрен скелет с абнормално голям череп беше намерен в Перу. Лилипутските останки за пореден път разбуниха учените и медиите. Черепът със странна форма е почти толкова голям, колкото 50-сантиметровото тяло. Близо до скелета са открити не толкова добре съхранени, но подобни останки. Двете тела са намерени от Ренато Давила Рикелме, служител в музея Privado Ritos Andinos в перуанския град Куско.

 Ученият е убеден, че останките са на извънземни. В подкрепа на своето твърдение той посочва, че очните кухини са твърде големи, а черепът е абсолютно непропорционален спрямо тялото. Рикелме отбелязва, че добре оформените зъби са в драстично анатомично несъответствие с отворената фонтанела. Както е известно, тя се затваря до първата година, а постоянните зъби се появяват след 6-ата, Второто тяло няма глава, а дължината на трупа е около 20 сантиметра. То е свито в ембрионална позиция и е покрито с тъкан, която силно наподобява плацента. За да потвърди теорията си, Ренато Давила кани експерти от Испания и Русия. След огледа учените потвърждават аномалиите, но смятат, че теорията за извънземни са неоснователни. Независимо от заключението на експертите, някои медии разпространиха светкавично сензационната версия за НЛО. Така малките зелени човечета станаха отново актуални.

Майка и дете от племето мангбету с деформирани черепи

Сериозните антрополози смятат, че теорията за извънземните е смехотворна. Те посочват множество археологични находки на деформирани по различен начин черепи. Най-популярни са фреските в Древен Египет. Едно от първите изображения са тези на Аменхотеп IV. Неговият пшент – двойната корона на фараоните, е много по-висок от този на предшествениците му. Много египтолози смятат, че короната е създадена да замаскира вродената деформация на черепа му. Те подчертават, че кръвосмешенията са една от основните причини за костни изкривявания. Жената на Аменхотеп IV – Нефертити, която и до сега се смята за символ на женската красота, също е изобразявана с издължена задна част на главата. Теорията на учените се потвърди след като мумията на Тутанкамон — сина на Аменхотеп IV, беше изследвана обстойно.

Тогава се установи, че изображенията на фреските не пресъздават тогавашната мода, както някои специалисти бяха склонни да приемат. Рентгеновите снимки, а по-късно и освободените от „обвивката“ останки показаха изкривяването на главата.

Деформацията на черепите обаче не започва от Египет. Неандерталците са първите, започнали тази практика. В пещерата Шанидар в Ирак са намерени издължени черепи, датиращи от преди 45 000 години пр.н.е. Четиристотин години преди Христа самият Хипократ описва хора, които, за да подчертаят родовата си принадлежност, деформирали черепите си. Той ги нарича макроцефали или „дългите глави“. Хуните са първите практикували този ритуал в Европа. По-късно той се възприема и от много източногермански племена. По време на Ренесанса косите пристегнати назад с издължена форма са били не само мода, но и символ на аристокра-тизъм и изисканост.

Нефертити

Индианските племена в Северна Америка като салишан закръглявали черепите на бебетата със специални кълбовидни конструкции. Те смятали, че колкото по-топчеста е главата на човек, толкова по-близо до духовете е той. Други, като чинукан, чоктоу и никсак пък практикували приплесква-не. Тези племена също смятали, че специално оформената глава улеснява контакта с предците им. Подобни ритуали са се практикували и на Бахамите при племената ликаян, а също и от някои австралийски аборигени. При маите и инките плоските издължени глави са били характерен белег на висшите касти и управници. Маите дооформяли и лицата си. Те смятали тесните изгърбени носове и плоските чела за много сексапилни.

Изключителен интерес в научните среди и медиите предизвикаха находките на археолозите Хуан Наваро и Бриен Фьорстер. По време на научна експедиция в Перу близо до столицата Лима те откриха останките на древното племе паракас. То съществувало между 700 години пр. Хр. и изчезнало около стотната година от нашата ера. Разкопките им разкрили широк некрополис. Там учените намерили тела с 5 различни вида черепна деформация, които били погребани в отделни парцели. Според изследователите този факт ясно показва силното кастово разделение на племето. Наваро и Фьорстер смятат, че черепите с много силно издължени конусовидни форми принадлежали на най-висшестоящото съсловие.

Интересен е фактът, че тяхната вместимост от 1,5 литъра е с 25% повече от тази на съвременния човек. Те са и с 60 % по-тежки, а очните им кухини за значително по-големи. Въпреки поредните теории за извънземно присъствие, ДНК тестовете показали, че „конусовидните глави“ са били хора. Учени от музея в Омск, Сибир пък дълго време крили находката си. Те не знаели как ще се отнесе правителството на Путин към странното им откритие. По време на разкопки в древен некропол те намерили издължен череп, който датирал от 4 век от нашата ера. Дълго време пазен в тайна бил и черепът, наречен от медиите „звездното дете“. Според костната структура той принадлежи на 5—6 годишно дете, но обемът му е твърде голям за тази възраст. Според антрополозите, археолозите и патоанатомите всички теории за извънземно присъствие са абсурдни. Някои смятат, че всички находки са ритуални деформации, които се практикували, за да се подчертае родовата, кастова или социална принадлежност. Други са на мнение, че това са генетични изменения предавани по наследство. Трети обясняват промените с мутации, свързани с радиационно облъчване.

От своя страна привържениците на НЛО изтъкват факта, че черепните деформации се практикували на различни географски ширини и в различни периоди от време. Те смятат, че ритуалите са се извършвали, за да се наподобят боговете, слезли от небето.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Какво е това?! Скелети на дългоглави джуджета намериха в Перу!"

  1. Крис   18.03.2016 at 8:37

    Защо през последните 2000г. няма такива изкривявания на черепи, ако това е следствие на деформация от кръвосмешение, та в Западна Европа това е било практика по римско време , а и след това, ами евреите и в днешно време го правят ? Племената , които умишлено правят това в днешно време го правят за да са като „Боговете“ , посетели ги някъде, искат да са възможно близо до тях и за това е тази традиция. Ехнатон, определено не е бил човек като всички останали по онова време, той е първият опитал да наложи 1 Бог за сметка на множеството богове, знаете че почти хилядолетие е минало след като друг народ прави същия опит, защо Ехнатон го прави? Има хиляди доказателства за това, че нещо се е случвало на земята, че тук вероятно е идвала супер развита цивилизация, че при нас е живяла такава. Когато имаме само 1 факт, винаги можем да го обясним научно, но когато имаме хиляди факти, тогава трябва просто да признаем истината, а не да вадим от „вола-теле“

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *