Какво е предназначението на веждите?

6 неща за веждите, които със сигурност не знаете

вежди

Някои жени дават мило и драго, за да променят веждите си. В името на красотата харчат купища пари и пропиляват половината от краткия си живот във висене по модни салони, само защото са недоволни от вида на тази част от лицето си. Не се чудете повече, а прочетете следващата статия и открийте 6 странни факта за веждите.

Проектирани, за да виждаме по – добре

Истинската им функция е да запази влагата от очите ни, когато вали дъжд или когато се потим. Извитата форма спомага течността да се отклони настрани по лицето и да се запазят зениците.

Колко косми има по веждите?

Според данните от известна компания за трансплантация на коса, средният човек има около 250 косъма на една вежда. Въпреки това някои доклади показват, че някои разполагат с повече от 1 100 косъма на око!

Те също умират

Веждите имат продължителност на живот от около четири месеца. Практически това означава, че косъмчетата се сменят напълно за толкова време.

Помагат за разпознаване на лицата

Проучване установи, че хората трудно разпознават лицата на хора, които нямат вежди. Поради това изследователите са категорични, че тази част от лицето е изключително важна при разпознаване. Любопитен факт е, че членовете на „Тексаската банда”, подвизавала се в началото на миналия век в САЩ, задължително бръснели веждите си преди нападение – именно за да не ги познаят после.

Веждите контролират гласа

Помагат за сигнализиране на различни емоции, но също така имат пряка връзка и с човешкия глас. Колкото по – силен става той, толкова по – нависоко се издигат самите те. А всички ние сме добре запознати с мимиките и настроенията, които издават.

Хората са единствените, които разкрасяват веждите си

На този етап хомо сапиенс са единствените същества на планетата Земя, които по някакъв начин се притесняват от вида на веждите си. Първите исторически сведения за подобни козметични процедури датират от Ренесанса, когато е било модерно да са обръснати.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *