Какво да очаква човечеството през 2013-та – годината на змията?!

Годината на Водната черна змия

  Ако искаме 12-те месеца на идващата 2013 г. да бъдат изпълнени с щастие, здраве и късмет, трябва отрано да съставим план-график на мечтите и желанията си.

Змията, която китайците наричат нежно Ши, не обича безделниците, мързеливците, лъжците и въобще хората, които пропиляват времето в нехайство. Тя държи на реда и дисциплината – затова ще върви на работохолиците, които плануват дори свободното си време минута по минута, твърдят астролози.

Според звездобройците ще ни споходи година, пълна с неочаквани събития. Змията, която обича блаженството и топлината, ще бъде принудена от извънредни събития да съска и хапе. И макар, че е известна с мъдростта см, тя няма да прояви компромис към гражданите, свикнали да получават благинките на живота наготово. За да я омилостивим, трябва да се подготвим добре.

Според водещите астролози у нас и по света това може да стане с подходяща новогодишна трапеза и прецизно подбрано меню, на което задължително трябва да присъства заешко месо. Причината е банална — студенокръвната змия си пада по клепоухите животинки и според вярванията присъствието на такава манджа ще донесе късмет на домакинствата.

Помислено е и за облеклото. Според специалистите Ши ще се зарадва, ако в празничната нощ дамите са с тесни, прилепнали по тялото им рокли – в черно, сиво или зеленикаво. Почти задължително е присъствието на змия брошка. За господата са препоръчителни тъмните костюми и вратовръзки с щампи на властващото влечуго.

Шестият знак от китайския зодиак ще застъпи едва през февруари, но подготовката за господството му почва още по Нова година. Той ще разтвори щедро десница над представителите от зодия Дева, които по традиция обожават черния цвят и неговите нюанси. На тях ще им върви буквално по вода – самотните деви ще се задомят, бездетните ще родят, а безработните – най-сетне ще си намерят подходящо препитание. Към останалите пък ще потече поток от пари.

Черният цвят символизира нощта, Космосът и неизвестността, която най-често предизвиква страх в сърцата на хората. Водата – движението, промяната, а понякога и бурята.

От 10 февруари ще започнат да се наблюдават неочаквани промени, твърдят астролозите.

Първи щели да ги забележат любителите на тотото и хазартните типове. Те щели да понесат крупни загуби, ако разчитат на запълването на дупки в семейния бюджет чрез електронни машинки и щастлива случайност. Загубата и разрухата били гарантирани напълно от водната черна змия, която по никакъв начин не толерирала лесното забогатяване и лентяиството.

Втори жертви на неприятните й изненади ще са представителите на свободните професии и трайно безработните граждани, които с години кретат само на социални помощи и отказват да търсят препитание под различен предлог. Всички неангажирани с трудова дейност лица са изправени пред опасността да потънат в най-дълбоките и черни води на икономическата криза. Звездобройците очакват това да доведе до появата на нова социална прослойка.

Небесните тела ще бъдат добри към онези, които внимателно ще планират времето си, обмисляйки рисковете, които определена постъпка може да им навлече на главите. Повелите на водната черна змия ще бъдат усетени от политици и управляващи.

На тях ще им се наложи да изготвят закони, с помощта на които да регулират новите процеси в обществото и предизвикателствата, на които ще трябва да отговарят.

В световен план съществува възможност от появата на нелечими епидемии, които ще засегнат голям брой хора. Ще се появят и болежки – нелечими с билки и билкови отвари. Змията, е символ на фармацията и медицината, ще предпочете да си затвори очите за здравето на хората. Целта е, минавайки през купища изпитания, те да станат по-мобилизирани, по-пресметливи и по-разумни. Затова ще има бум на нови грипни епидемии. Ще се активират и стари болести, свързани с гръбначния стълб, гръбначните нерви и костната система.

За да запазят здравето си, пухкавелковците ще трябва да се лишат спешно от излишните килограми. Нито един дебеланко няма да е пощаден от змийската взискателност за самонаблюдение, ред и дисциплина.

Змията счита, че всеки трябва да има собствено мнение и сам да се грижи както за хляба, така и за здравето си. Ще изисква от човеците да живеят в хармония с близките си и природата. Ще се грижи да бъдем по-спестовни.

Големи харчове се очертават в средата на пролетта и началото на лятото, предимно за битови нужди.

Не е препоръчително тегленето на големи ипотечни и потребителски кредити, даването на пари назаем. Съществува опасност от рискови сделки, които да доведат до фалит на малки фирми. Като цяло още трябва да пестим, за да посрещнем прилично моментите на криза.

Шестото чувство, което е силно развито при змиите, ще остане почти единственият сигурен метод за това как да постъпваме с парите си, как да се отнасяме към приятелите и близките си. Змията говори малко, но мисли много.

Тя е мъдра, интелектуална, не понася провалите и винаги достига целите си. Не случайно тя подтиква Ева да откъсне от ябълката на познанието от райската градина и да я даде на Адам. Истинска хитруша е, добър провокатор. За съжаление малцина са готови да приемат ръкавицата на предизвикателството, което тя отправя. Ще има недоволни от новата 2013 г. Ши е спокойна, премисля ходовете си, често обаче стига до крайности. Сама избира партньорите си, но след това започват трудностите, защото се опитва да ограничава тяхната свобода. Но древните китайци вярват, че змия в дома е добра поличба. Хубаво е да добавим такъв сувенир някъде по витрините си, за да се вижда отдалеч, че домът ни има пазач“, казва американският астролог Франк Бадман.

Той ни съветва да бъдем внимателни и към документите, които подписваме, да се вглеждаме задълбочено в дребния шрифт и да не щадим средства за икономически консултации, адвокати и специалисти, които биха могли да са ни от полза.

 

Шестият знак в китайския зодиак

Годината на Змията е известна и като година на Змея на определени места в Далечния Изток. Тя представлява шести по ред знак в китайския хороскоп и отговаря за помъдряването на народите. Ето какво е значението й в западноевропейската астрология:

– Съответстващ знак в западния зодиак – Дева.
– Елемент – огън.
– Полярност – отрицателна.
– Змии са хората, родени през годините – 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013.
Годината на Змията настъпва на 10 февруари 2013 г. и ще продължи до 31 януари 2014. Космически елемент на годината – вода.
– Цвят – черен.
– Дрехи – успешни са комбинациите на черното със синьо и зелено, както и одежди със змийски десени.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *