Кадафи бил убит по заповед на Саркози!

Муамар Кадафи

Според италианския вестник Corriere della Sera,  Муамар Кадафи не е убит от либийски бунтовници, а от френски шпионин, по заповед на Никола Саркози.

Вестникът се уповава на свидетелството на Махмуд Джибрил,  бивш премиер в либийско правителство на прехода.  Президентът на изпълнителния съвет на Преходния национален съвет на Либия споменава средства за кампанията на Никола Саркози през 2007, отпуснати от Кадафи.

Според него, Саркози имал всички основания да накара полковника да млъкне възможно най-бързо.  Кадафи и синът му Сейф Ал-Ислям потвърдили по време на войната в Либия, че са отпуснали милиони евро за кампанията на Саркози и са заплашили да разкрият всички подробности по сделката.

Куршум е убил Кадафи

Бившият кандидат за президент винаги отричал подобни обвинения.

Друг от Преходния съвет – Рами Ел Обеиди потвърдил, че Кадафи бил предаден от Башар Ал Асад, който дал телефонния номер на полковника срещу обещание от Франция да намалят международния натиск върху Сирия.  Това е силен удар срещу Никола Саркози, за когото някои десни политици предсказват завръщане на политическата сцена.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/c9OeGcFjNwk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *