И в Пловдив бягат от Иван Костов

Иван Костов

След като софийската организация се разпадна, на път е да я последва и пловдивската ДСБ. Опасността е напълно реална, особено след като цели седем души от десет членното ръководство на пловдивската структура подадоха оставки наедно с временно изпълняващия председател Емил Начев.

Начев зае председателското място след оттеглянето на предишния председател и бивш кмет на Града под тепетата, Спас Гърневски. Цели четирима от напусналите съвета са председатели на районни организации на ДСБ, а другите трима са от квотата на председателя. Основният мотив на Начев за това отцепване било несъгласието на местната структура с оценката на националното ръководство на партията за сегашното управлението на Пловдив.

Прошко Прошков

Въпреки, че се разпада структурата на ДСБ, Начев е категоричен, че никои от хората напуснали структурата нямало да напускат партията или да преминават в друга политическа сила. Да си припомним и софийската сага, която заприлича на сапунена опера. В началото на месец април Прошко Прошков, Даниел Митов, Петър Николов и Христо Ангеличин се отрекоха от Иван Костов, а десетина дни по-късно цели 17 председатели и членове на ДСБ- София спряха напусната политическата структура. Тогава те се мотивираха, че напускат ДСБ, защото  каузата на която се били отдали се превърнала в „инструмент за политическо оцеляване“ – споделиха пред медиите тогава отцепниците.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *