Изложба от изпражнения задигнаха апаши от галерия!

изложбата

Модерният естонски художник Иан Тоомик създаде истински шедьовър инсталация, наречена на естонски МЗ? Fui! Oak! Ossa! Vau! Klassika Eesti kaasaegse kunsti.

Инсталацията е  изложена в музея за местно изкуство. Сега повече за самата инсталация и защо е такъв нейният шедьовър. Под ъгъла, наредени покрай стената върху  вестници стоят стъклени буркани. Да истински стъклени буркани, но пълни  с …. изпражненията на твореца – шок и шедьовър в едно!

Но най-смешното (или по-скоро гнусното и ужасно) е, че част от творчеството на гения още по време на откриването на инсталацията е било откраднато и по-точно откраднат е един от 14 буркана.

Кражбата!

Е, доста нагли са станали крадците в Естония. Но не се притеснявайте, откраднатият „шедьовър” е била възстановен от талантливия художник. Междувременно, естонската полиция е алармирана и търсят същите тези крадци, които нямат представа какво всъщност са свили …

А вие, ако искате  да видите това и другите образци на  съвременното изкуство и ще трябва да плати 6 евро вход за билет, и за тур на английски или друг чужд език трябва да добавите още 17 евро към  цената на билета.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://www.youtube.com/watch?v=QolRz7_iKi8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *