Излекуваха Христо Мутафчиев в израелската клиника, в която била и Мануела Горсова

Христо Мутафчиев

  Христо Мутафчиев, който преди две години преживя тежък инсулт по време на снимки и дълго се възстановяваше от парализата на крайниците си, се е завърнал от едномесечно лечение в Израел. Актьорът се лекувал в същата клиника, в която медиците опитваха да вдигнат на крака и пострадалата в катастрофата заради Стависки Мануела Горсова.

Въпреки, че съпругата му и дъщеря им настоявали да заминат с него, Христо бил категоричен, че предпочита да не го придружават. Той искал да спести на близките си зловещата картинка на страдащи пациенти.

„Гледката в този център, в който бях, никак не беше приятна. Пълно е там с едни автомобилисти в инвалидни колички и не мисля, че трябваше да подлагам жена ми и детето на още по-голям шок от този, който вече изживяха“, разказва актьорът. И допълва, че за първи път в 12-годишния си брак двамата с половинката му Елица се разделяли за толкова дълго.

Христо Мутафчиев със съпругата си Елица

Връзката между Христо и съпругата му започнала в морската ни столица. Чувствата им се породили във Варна, защото Елица е от този град.

Лудо влюбена в Ицо, бившата фризьорка първа му предложила брак.

Това станало година след запознанството им. Елица звъннала по телефона на актьора, докато той бил на снимки, и го попитала дали е свободен на 26 август. Когато получила утвърдителен отговор се зарадвала и обявила, че за тази дата е запазила час са сватбен ритуал.

Покрай болестта си Мутафчиев е станал изключително суеверен. Преди две години Христо на шега подхвърлил, че мечтае жена му да му прави супички, а той да си лежи вкъщи. Така без да иска предизвикал съдбата и тя му нанесла тежък удар. После доста полежал по неволя и ял чорби, сготвени от съпругата му. Затова сега много внимава какво си пожелава.

Инсулта си актьорът получи по време на снимки за филма „Миграцията на паламуда“ в Поморие. Болестта го покоси в банята на хотел „Парадайз“.

Когато на другата сутрин известният с точността си Ицо не се появил на снимачната площадка в уречения час, колегите му се притеснили. Качили се до стаята му и потропали. Не последвала никаква реакция и все по-при-геснени кинаджиите решили да разбият вратата. Вътре открили Христо, паднал на плочките в сервизното помещение.

Последиците от инсулта се оказаха тежки. Мутафчиев загуби подвижността на левите си крайници и дълго му се налагаше да се придвижва с помощта на бастун. Едномесечната рехабилитация в Израел обаче даде добри резултати и ВИП пациентът се възстанови успешно. Сега е много по-жизнен, отколкото през пролетта, твърдят запознати.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *