Иво Прокопиев кепази конкуренти в бизнеса пред дипломати

Иво Прокопиев

  Медийният бос Иво Прокопиев и съпругата му Галя са шпиони – доброволни или платени, на Америка. Този упорит слух се носи в дипломатическите среди заради честите визитации на финансовия аферист и половинката му в сградата на американското посолство.

Приватизаторът гробокопач на „Каолин“ буквално всеки месец прекарва поне по два часа в сградата на посолството, като си контактува с чиновници от всякакъв ранг. Наши източници издават, че той често фабрикувал сигнали, в които кепази свои конкуренти пред американските власти. Запознати с нрава на Прокопиев са на мнение, че той е един от информаторите, ползвани и от предишни посланици на Америка в България, тъй като разпознават стила му в грамите на „Уикилийкс“. Съпругата му Галя също развивала литературните си умения в очерняне на бизнес врагове на фамилията в „информационни справки“. Медийният олигарх отдавна е обвиняван, че доносничи срещу конкуренти в бизнеса и че ползва контактите си покрай журналистиката, за да върти грандиозни финансови гешефти.

Галя Прокопиева

Самият Иво Прокопиев, окичил си маската на почтен бизнесмен, бе уличен в контакти с мафиотски структури в процеса срещу бандата за убийства „Килърите„. Естествено, в доносите си до Америка Прокопиев е пропуснал да разкаже за препраните от него на фондовата борса милиони на Емил Кюлев и за специфичната му роля при преговорите между вдовицата Весела Кюлева и боса от СИК Румен Рачев. Именно Иво Прокопиев бе човекът, който убеди ограбените от Емил Кюлев акционери на „Тракия банк“ да вземат милиони под масата от вдовицата Весела Кюлева, а не да си търсят по съдебен път откраднатото.

Някои допускат, че Иво Прокопиев е нещо като агент вербовчик на американското разузнаване, защото под негово давление бившият енергиен министър Трайчо Трайков, също започна да посещава обезпокоително често посолството на Големия брат. Даже когато все още бе действащ министър, Трайков не пропускаше ден, без да се отбие на инструктаж при Джеймс Уорлик. В последните месеци Трайчо е разредил визитите си в посолството на Америка – сега ходи „само“ един-два пъти седмично.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *