Иво Аръков миел чинии

Иво Аръков
Иво Аръков

  Иво Аръков от малък знае стойността на парите. Звездата от сериала „Фамилията“ се е научил да работи още като ученик и за разлика от връстниците си вместо да прекарва ваканциите си в безсмислени забавления, запретвал ръкави да вади сам джобните си. Със скромните суми подпомагал семейството си в Белослав, но най-важният урок за него бил, че свикнал на труд и дисциплина.

„Не правя изключение от много деца в България, които са израснали без големи възможности. Наложи ми се, както и на повечето младежи, които отрано започват да навлизат в истинския живот, и аз да вадя собствени пари, за да вадя прилично съществуване. От 15-годишна възраст вече работех и помагах на нашите. Тогава получих и първата си заплата и я похарчих за каквото ми хрумна“, гордее се със себе си звездата от „Фамилията“.

Първата му работа била сезонна и неособено престижна. Иво бил сервитьор, мияч на чинии и помощник готвач в, кръчма на морето. Именно, тази близост с храната го накарала да я обикне още повече и да поиска да опознае всичките й възможности за комбинация и вкусове. На 16 бъдещият актьор бил толкова добър в експериментирането със съставките, че получил оферта да стане за постоянно главен готвач с примамлива заплата.

Иво Аръков Аръков обаче не можел да си представи да зареже образованието си и се наложило да откаже.

10 години по-късно обаче любовта му към доброто похапване надделяла. В главата на актьора родила ексцентричната идеята да има свое собствено място, на което да предлага вкусна храна и в което да се ползва с анонимност. Също така той релаксирал от публичните си ангажименти именно в кухнята. Доходите от подобен бизнес пък щели да му позволят да избира още по-внимателно ролите си в киното и телевизията, а не да се хваща на всяко предложение за изява като удавник за сламка.

Така неотдавна Иво отвори собствен ресторант. Почти година му отнело заедно с неговия най-добър приятел от детинство Антон да открият своята ниша. Двамата започнали да проучват пазара на екзотични храни у нас и достигнали до заключението, че на родна почва липсва закусвалня за истинска мексиканска храна по оригинална рецепта. Напук на притесненията, че кризата пречи на всеки бизнес, двамата решили да рискуват, като отворят своя закусвалня. Локацията, на която се спрели, е доста подходяща – новооткрит столичен мол и това им вдъхвало доверие, че накрая няма да останат с пробити джобове.

Началният капитал за ресторантчето на Иво бил близо 40 000 лева, а всеки от съдружниците дал половината от сумата.

Своите 20 бона Аръков грижливо бил скътал от роли в киното и телевизията, така че не му се наложило да иска помощ от близките си. Въпреки това новият секс символ имал готовност да търси още съдружници за стартиране на закусвални и на други места в страната.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *