Иван Гарелов – кандидат за директорския пост на БНТ

Иван Гарелов

  Иван Гарелов е най-вероятният нов шеф на БНТ, мълви се упорито в журналистическите среди. Бащата на „Панорама“ готви своя ударна концепция, с която да се кандидатира за генерален директор на държавната телевизия. СЕМ вече обяви конкурса, а документи се приемат до края на юли. Мандатът на досегашната шефка Вяра Анкова изтича през август.

„Нищо не мога да ви кажа на този етап. Ще видим какво ще реша, дали изобщо ще участвам“, лаконично коментира пред журнлаисти Гарелов. Наши източници обаче твърдят, че той вече е подготвил документите си и даже имал 76-странична концепция, която непрекъснато обновявал.

Валерий Тодоров

Хора от телевизията смятат, че бащата на „Панорама“ има всички шансове да оглави националната медия тъй като отговаря на всяко едно от условията в конкурса. Освен това Гарелов се ползва с добра репутация на „Сан Стефано“ 29. Тези дни тръгна мълвата, че мустакатата легенда ще става говорител на премиера Орешарски. Наложи се Иван Гарелов лично да опровергае слуха. „Не мисля, че това правителство изобщо има нужда от говорител“, отсече Гарелов.

Най-сериозната конкуренция на Гарелов за поста шеф на БНТ ще е досегашният директор на БНР Валерий Тодоров, който според наш източник също щял да участва. Тодоров е кадър на БНТ, години наред бе кореспондент на националната медия в Москва, включително в годините на соца, но учудващо не се оказа агент на ДС. Тодоров управляваше успешно националното радио 2 мандата, но сдаде поста, тъй като по закон няма право на повече.

Досегашната шефка на БНТ Вяра Анкова, лична приятелка на Цветан Цветанов, също смята да се кандидатира.

Мераклия да яхне БНТ е и настоящият водещ на „Панорама“ Бойко Василев, който до неотдавна имаше портрет на Бойко Борисов в кабинета си. В първите дни след изборите обаче постерът мистериозно изчезнал от стената.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *