Земя без мъже! Град само за жени строят в Саудитска Арабия!

Жените в Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия планират да построят нов град изключително за жени, който да комбинира строгия закон на Шарията и стремежите на жените към кариера. Изграждане се предвижда да започне следващата година.

Има надежди, че това ще позволи на всички жени да работят без да погазват ислямските закони на страната. Общината в Източната част на града Хафуф ще привлече 500 милиона риала инвестиции и ще създаде  около 5000 работни места в текстилната промишленост, фармацията и хранителната промишленост. Ще има и фирми, управлявани от жени. Въпреки, че законите в Саудитска Арабия не забраняват на жените да работят, само 15 % от тях представляват работна сила.   Планът съвпада с амбициите на правителството да накара жените да играят по-активна роля в развитието на страната. Това лято жените започнаха да изместват мъжете при продажбите на козметика и бельо.

на пазар

Миналия септември крал Абдула заяви, че жените ще могат да гласуват и провеждат избори през 2015 година, но все още Саудитска Арабия е единствената страна в света , която не позволява на жените да карат. Огромни усилия бяха нужди, за да могат жените да участват в Олимпийските игри. Тази година, макар и само за минута участието ан състезателката по джудо в Олимпийските игри беше революционен момент за жените на Саудитска Арабия. Тези Олимпийски игри бяха и първите за Афганистан, когато Тахмина Кохистани пребяга 100 метра.
 ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/OpUUOYRLW3k

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *