Защо реалити предаванията завладяха зрителите?

Биг Брадър

През последните години станахме свидетели на истинско чудо – как риалити предаванията превзеха сърцата на хората. Всичко става случайно. Идеята хрумва на един скучаещ холандец Йон де Мол.

Концепцията  му дошла в главата, след като негов колега му разказал за проекта „Биосфера”. „Биосфера” е създаден през далечната 1985 година. Тогава двеста американски учени и инженери се обединили около идеята за издигането на огромно стъклено здание с образци от всички представители на земната флора и фауна – един съвременен Ноев ковчег.

Сградата е построена в пустинята Сонора, щата Аризона. В нея влиза група от 8 доброволци „бионавти“. Целта на проекта „Биосфера“ е да разучи връзките в естествената биосфера и да се експериментира с продължителното съществуване на хора в затворена система.

Биосфера 2

Проекта се провали с гръм и трясък. Първо времето било необичайно облачно и очакваното и фотосинтезата била по-слаба от колкото предполагали. Реколтата от ядливите растения се оказала доста по-малка от разчета и учените постоянно гладували.

Изчезнали заселените насекоми опрашители, но за сметка на това  се размножили хлебарките – пълна катастрофа. Въпреки това този проект  дава началото на един телевизионен – новият формат „Биг Брадър”. Реалитито жъне неочаквано голям успех в Холандия още в първото си издание и само няколко години са необходими това шоу да се превърне в световен феномен.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/l4DX994NonE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *