Защо жената напълнява след раздялата?

Или как да отслабнеш вместо да трупаш

След раздяла с дългогодишен партньор, в емоционалното състояние настъпва рязка промяна. Психическата реакция при мъжете и жените е различна, като обичайно първите са склонни да прекаляват с алкохола, а вторите – с храната. Подобно поведение не е прецедент, но все пак не трябва да позволявате на депресията да ви завладее. Самообвиненията и агресията към неверника няма да ви доведат до нищо хубаво. Ето как може да си помогнете и да се спасите от натрупване на наднормени килограми.

емоционално преяждане

Внимавайте с поведението си

Звучи просто, но ако самите вие знаете, че имате склонност за преяждане в трудните моменти, този съвет наистина може да помогне. Щом ще търсите утеха в сладките, тортите и чипса, просто не ги купувайте. По този начин ще се запазите, тъй като дори и да ви се прииска да се натъпчете с нещо „за душата”, просто няма да има с какво.

Споделете

Когато намерите сили и време да изкарате емоциите си навън (пред приятел, член на семейството или психотерапевт), може да ви олекне. Нищо чудно да откриете, че изпитвате по – малка необходимост да се тъпчете с боклуци, за да се чувствате по – добре. Наистина, ако можете да си го позволите, потърсете помощ от професионалист и проведете няколко сесии. Той би могъл да ви окаже огромна помощ.

Разнообразие и нови приятели

Намерете дейност, която ви кара да се чувствате по – добре. Това е трудно, защото няма универсално лекарство за сърдечна мъка. Някои обичат да облекчават душевните страдания с фитнес, други гледат комедии или филми на ужасите, трети слушат хубава музика. Въпросът е да правиш нещо, да общуваш и да се запознаваш с нови хора. Когато съзнанието е ангажирано, много по – малко вероятно е да търсите утеха в храната.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *