Жоро Любенов се зарина с работа, стана и пиар на НДК

Георги Любенов

  Георги Любенов е истински ударник на труда, е мълвата, която обикаля кулоарите на „Сан Стефано“ от няколко дни. Водещият на „По света и у нас“ неочаквано се оказа по-зает и от Бойко Борисов, който е известен с уникалната си възможност да присъства на поне пет рязания на ленти едновременно, като в същото време рита футбол в Борисовата градина. Любимият ученик на Хачо Бояджиев е на път да го измести от първенството по активност.

Преди около година Любенов стана водещ на централната информационна емисия на БНТ1, като в началото делеше ефир с Радинела Бусерска. Ръководството на медията, начело с Вяра Анкова и Севда Шишманова, толкова много го хареса как стои на екран, че реши да му повери и уикенд рубрика – „Денят започва в неделя“.

За съжаление на шефките в медията предаването не успява да привлече аудитория и е в дъното на рейтинговата таблица. „Съдържанието е слабо, а водещият и репортерите не казват нищо ново и съществено на зрителите“, хулят програмата някои от известните телевизионни анализатори.

 За да не се потиска от критиките, Жоро реши да се хване на още една работа. От няколко седмици той се труди упорито и като шеф на отдел „Връзки с медиите“ в НДК. Новата му длъжност изненада мнозина, които не са чували да се е провел конкурс за позицията.

Първите ангажименти на журналиста са били да изпраща материали до колегите си за събитията от „Салон на изкуствата 2012″. Някои пиар специалисти гледат с усмивка на желанието на Любенов да пише съобщения до медиите. „Тук-там е допуснал правописни грешки. В едно от съобщенията дори беше написал с малка буква името на произведение, изсвирено на концерта на Ангел Заберски и Живко Петров“, разказват негови колеги.

Елементарната аритметика сочи, че в момента Жоро Любенов взема три заплати. Според запознати той се разписва на фиш от 1700 лева като водещ на новините, получава хонорар за „Денят започва в неделя“ и отделно като пиар на НДК.

Финално на месец му се събират близо 3500 лева, което е чудесна цифра за българския стандарт. „Може Жоро да е решил да зареже ергенлъка и затова да му трябват пари“, коментират негови доброжелателни колеги от БНТ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *