Женските гърди остаряват най – бързо

Шокираща за представителките на нежния пол новина споделиха учени от САЩ. Оказва се, че най – бързо остаряващата част от женското тяло са гърдите, а теорията бе развита след задълбочено проучване върху тъканите, включващо в себе си ДНК анализ и кръвна проба.

бюстът остарява най - бързо

Лекарите обясняват, че с напредването на годините, химическата сигнатура на човешката ДНК се променя деструктивно, което засяга пряко и самите гени. Процесът се нарича епигенетика и при него гените придобиват склонност да променят част от структурата си.

В проучването за оценка на „възрастта” на различните части от тялото, са взети генетични проби от 51 здрави в момента на изследването души. Тяхната възраст варирала от съвсем малки бебета до преминали стоте. Изненадващо се оказало, че някои части от човешкото тяло остаряват в пъти по – бързо от други.

Най – голямо впечатление направил женският бюст, чиято възраст обичайно надвишава с около 3 години възрастта, на която в момента е съответната дама. От друга страна, при някои индивиди сърдечната тъкан пък се оказала с цели 9 години по – млада от другите части.

Медиците са категорични, че новият начин на изследване в скоро време може да бъде внедрен като нова технология, която да предпазва от стареене. Също така ще има възможност да се използва и в криминологията, като капка кръв от бандита ще помага да се установи приблизителната му възраст.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *