Жена си хапва камъни против депресия!

Тереза Уайднър

Известно е, че жените прибягват до шоколада, когато преживяват вътрешна борба. Но една си хапва камъни, за да повдигне настроението. Това е 45- годишната Тереза  Уайднър, майка на две деца, която живее в Бедфорд, Вирджиния.

Тереза признава, обаче, че любовта й помага да обуздава странния си навик.  Всяка седмица, жената консумира около 1.5 килограма камъни, а през целия си живот е изяла около тон и половина. Когато има лош ден, госпожа Уайднър изяжда шепи речни камъчета. Които е складирала в специален шкаф.  Всъщност жената страда от рядък синдром, наречен Пика. Тя признава, че когато е притеснена  яде доста повече камъни и това й връща душевния комфорт, ето защо има и запаси в къщата си. Тя избира по-меки камъни, докато се разхожда навън. Харесвал й вкуса на земя, ето защо понякога само смуче калта от камъчетата. Нов мъж в живота й, обаче й помага да превъзмогне странния си навик. Откакто се е омъжила за него миналата година, г-жа Уайднър рязко е намалила консумацията на камъни.

Тереза Уайднър и дъщеря

Първоначално съпругът й бил шокиран, но все пак я обичал такава каквато е, споделя Тереза. Синдромът Пика кара хората да поглъщат неядими предмети. Смята се, че това се предизвиква от липса на някои минерали  храненето. При някои животни- костенурки, вълци също се наблюдава поглъщане на камъни за подобрено храносмилане, но при хората това е изключително рядко. Лекарите смятат, че Тереза има недостиг на желязо, което е причинило анемия.  Ако камъните, които е събрала са големи, тя ги чупи със специален чук.  Според лекарите, синдромът Пика , от който страда Тереза е доста разпространен, особено сред по-малките деца. За пръв път данни за него се срещат от 1563 година. Смята се, че е разпространен и при бременните жени.
ВИДЕО:

http://youtu.be/_MaglPJKSmU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *