ЕС Предупреждава: Ще има нова Берлинска стена!

Южна Европа

Европейските експерти от най-високо ниво съобщиха, че е напълно възможно дълговата криза да раздели Европа на Северна и Южна, подобно на разделението от Студената война, само че тогава делението бе на Източна и Западна Европа.

Според европейските министри, най-проблемната част от континента са Балканите и то нашата южна съседка Гърция. На специална прес конференция външните министри на Германия, Латвия, Литва и Естония излязоха с общо становище: “Две десетилетия след падането на Берлинската стена нов разрив заплашва да раздели нашия континент, този път на север и юг”.

За ужас на южно европейците, позицията получи подкрепа и от финландския министър по европейските въпроси Александър Стъб. Европейските чиновници най-много се страхуват проблемът от Гърция да не зарази Италия и Испания. В такъв случай разделянето на еврозоната е неизбежно. Защото ще се получи силно северно евро и по-слабо южно.

Европейските външни министри

Освен това министрите от северната част на Европа се боят, че проблемът ще се окаже не само икономически.  „Съществувала огромна криза и в убеждаването и доверието”, казват те.  „Защото основата на Европейската общност е доверието между страните, а сега е вече изгубено безвъзвратно“.

ИТАЛИАНЦИТЕ СРЕЩУ ЕВРОПЕЙЦИТЕ:
http://youtu.be/HHWBL9_alKs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *