Емил Кюлев уплашил НЛО с прожекторите на имението си

Емил Кюлев

  На излизане от Мелник и сега може да се види феодалното владение на покойния банкер Емил Кюлев. То все още си стои непокътнато – около него има 500 декара заградени лозя, а в средата на заграждението на един хълм се издига сграда – истински замък. Екскурзоводите го сочат като атракция за туристите и разказват невероятни истории.

Навремето над хълма, много преди скандалният бизнесмен да изгради там мастодонта си, местните жители забелязали необикновено явление. Високо в небето се появявали светлини с формата на космически кораб.

Явлението се наблюдавало най-добре вечер, а обектът нямал нищо общо със съзвездията наоколо, защото се спускал ниско.

Замакът на банкера

Хората се кръстели, струпвали се да гледат „нещото“ и смятали, че мястото е белязано там да бъде направено най-голямото откритие – наличие на извънземен живот.

Мълвата за чудото плъзнала и международен екип от учени започнали да се готвят за мащабно проучване. Точно тогава обаче Кюлев купил земите на хълма и си направил собствена резиденция. Колкото и да се оплаквали учените, че светлините от прожекторите, осветяващи замъка му, пречат на техните изследвания, жалбите им останали без резултат. Не се намерила нито една институция, която да застане срещу гордия собственик на имота.

“Нещото“ в небето се уплашило от светлините и от шума от гуляи и се оттеглило, а учените, нямайки вече какво да наблюдават, закрили базата си.

Банкерът беше убит на булевард „България“ през 2005 година.

Имението сега е собственост на вдовицата му Весела Кюлева и на децата му, а за необикновеното явление днес се разказват само легенди.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *