Единственото в света бебе без череп живее в Одеса! – виж тук:

Толя Боровски е единственият човек в света без череп

Малкият жител на Одеса Толя Боровски е  единственият човек в света, които живее без череп. Той е роден без черепни кости. След раждането докторите са казали, че детето няма да живее повече от един ден, спомня си неговата кръстница.

Именно кръстницата му Анна Пузанова в момента е поела да се грижи за детето. Ето какво казва жената „Тося е син на моя племенник Виктор и неговата съпруга Ира”- казва жената. Тя живее в двустаен апартамент с майка си Екатерина Г. и двете по-големи нейни деца- 12 годишният Богдан и 7 годишният Алексей.

Кръстницата обяснява, че е по-рано Виктор и Ирина живеели отделно. По-късно Виктор бил обявен за общонационално издирване от полицията. Затова довел бременната си в четвъртия месец съпруга, при леля си и баба си и изчезнал безследно.

4 дни преди раждането е направен първия ултразвук на бременната. Там научили, че Тося ще бъде толкова специален. След раждането докторите казали, че момчето няма да оживее.

детето

Ирина решава да го изостави. „Първите 2,5 месеца Тося прекара в болницата”- спомня си Анна. „Моята майка в началото не го искаше. Аз отидох да го посетя- все пак той не е непознат, родна кръв е не чужда.

Шест седмици по-късно го кръстихме в болницата. Тогава присъстваха само аз, медицинската сестра, лекар и свещеник. Така аз станах кръстница, а негов кръстник е моят баща. И тогава взехме момчето у дома”.

Толя Боровски

Институтът по неврохирургия Ромоданов отказали да оперират момчето. Там им обяснили, че в Украйна не могат да помогнат на детето  и трябвало да търсят клиника в САЩ.

Колкото до Толя, той е напълно нормално дете, обяснява жената, въпреки това трябва много внимателно да се играе с него. Ноктите му се режат всеки ден, защото може да си пореже главата- казва Анна. В момента семейството събира пари за да го прати в САЩ на лечение.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/zzVzL-ENKfs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *