Европа: Излизаме от кризата ако обложим с данъци имотите на Ватикана!

криза

Европа продължава да търси изход от финансовата криза и някои страни се ориентират към богатствата на католическата църква.

Министър председателят на Италия иска да се наложат данъци върху имотите на църквата. Британският съвет също е отрязал фондовете за транспорт до религиозните училища. Ирландия предвижда подобни мерки.

Съветник в Алкала, Испания призовава за данъци върху имотите на църквата, които не се използват за религиозни цели. Според него, цената на кризата трябва да се понася наравно от всеки човек и всяка институция.

Европа е в криза

В Испания, където църквата притежава огромни имоти, това ще означава почти 3 милиарда евро от данъци. Но докато така е на хартия, църквата среща финансови проблеми в момента, след като Ватиканът обяви дефицит от близо 14.5 милиарда за тази година.

Около 100 испански града са призовали църквата да плаща данъци, но това съвсем не се отнася за всички. Премиерът на Испания се противопоставя и то защото смята, че църквата играе много важна обществена роля. Във време на трудности църквата била много необходима и се нуждаела от подкрепа.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/qBKj9k47sls

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *