Дясната ръка на Дянков – Ирина Велкова се скъса от екзотични екскурзии

Ирина Велкова със Симеон Дянков

  Екзотични почивки в Сингапур, Мексико и Банкок пълнят ежедневието на 27-годишната сътрудничка на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков Ирина Велкова, твърдят източници.

Впечатляващата с визията и биографията си държавна служителка, която по всеобщо мнение е фаворитка на Дянков, определено е успяла да обиколи света нашир и надлъж, става ясно от профила й в социалните мрежи.

Дестинации, които за хората на нейната възраст са лелеяна мечта, отдавна са обиколени от Ирина Велкова.

„Малката“, както е известна сред колегите си във финансовото министерство, вече е изръшкала Молдова, Италия, САЩ, Чехия,

Дянков със съпругата си

Финландия, Обединените арабски емирства, Аржентина, Тайланд… Освен пътуванията в свободното време според запознати Ирина Велкова следва Дянков на всичките му срещи и официални визити у нас и в чужбина.

Доста одумваната й близост с министъра на финансите съвсем неочаквано е обект на гордост от страна на роднините й. Те с охота разказват как човекът, който разпределя парите в държавата, силно се влияе от мнението на амбициозната Ирина.

За никого не е тайна, че прясно завършилата специалността „Право“ в Софийския университет девойка е дясна ръка на Симеон Дянков. За нея дори се твърди, че редовно раздава заповеди от името на шефа си. Кариерата на недолюбваната от колегите си Велкова претърпя забележителен възход.

Веднага след като встъпи в длъжност, Дянков я назначи за

Красивата Ирина

„съветник към кабинета на вицепремиера по административните въпроси“. Преди това биографията на ефектната му съветничка е доста постна – тя идва от младежката организация на ГЕРБ в София.

Заедно с лидерката на младите гербери Моника Панайотова свършила много работа в предизборната кампания, разказват партийци. Именно затова веднага е била нагласена за този пост. Панайотова се опитваха да я направят евродепутат, после стана депутат в нашия парламент, а Ирина е „спусната“ в държавната администрация, шушукат служители от финансовото министерство.

Симеон Дянков е женен за американката Керълин Фройнд, от която има двама синове – 11-годишния Андрей и 8-годишния Марко. Семейството й е от еврейски произход с корени от Тимишоара. Съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София получава покана за антикризисния екип на Барак Обама.

Тъст на министъра е физикът Питър Фройнд, който преподава в Чикагския университет. Има приноси в основите на струнната теория. Тъщата на Дянков е професор по психология в Чикагския университет.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Дясната ръка на Дянков – Ирина Велкова се скъса от екзотични екскурзии"

  1. екзотика почивки   09.12.2013 at 9:53

    Това, че семейството й е от еврейски произход с корени от Тимишоара не виждам какво точно значение има относно нейната работа и положение,което има. Както и това, че съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София получава покана за антикризисния екип на Барак Обама.Дори е за похвала,щом ние тук не можем да ги оценяваме, то по добре да намерят своето място някъде другаде.Благодаря за любопитната статия.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *