Доставчик на Apple спира работата в завод, заради масов бой!

Apple спря работата в завод, заради масов бой

Един от големите партньори на Apple- Foxconn Technology, е спрял призводството в един от заводите си в Северен Китай, след като избухнало масово сбиване на около 2000 работници.

Повече от 40 души са ранени в инцидента, който според работодателя, възникнал в резултат на личен спор, но излязъл извън контрол. Полицията била повикана в завода, където работят 79 000 души, за да се справи с безредиците.

Според доклада, инцидентът станал около 11 вечерта местно време в спалнята близо до завода в провинция Шанкши. До 3 през нощта полицията едва успяла да успокои духовете, след което около 40 души били закарани в болницата, а други няколко били арестувани.

От компанията разследват случая. Според тях, кавгата не е свързана с работата. Foxconn и преди са били обвинявани за лоши условия на работа в Китай. По-рано тази година, друго сбиване започна в стол на  Foxconn, в което участваха около 100 работници.

Според медиите тогава, спорът бил между работниците и собственика на стола.  Foxconn са се съгласили да подобрят условията на работа и да намалят работното време, след грандиозен скандал, който последва няколко самоубийства на работници миналата година.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/rzTeRq8FLK8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *