Дни преди смъртта си Трайчо Манекена променил завещанието под натиска на роднините

Трайчо Трендафилов - Манекена

  Жесток спор кой и по колко да наследи от богатството на Трайчо Трендафилов – Манекена е пламнал в семейството му дни преди смъртта му. 69-годишният плейбой, покосен от рак на лимфните възли, се срина само за няколко месеца и предаде Богу дух на 22 юни, след като съвременната медицина се оказа безсилна да го излекува от тумора.

Последният месец се отразил пагубно върху здравето и визията на Манекена. Вечният бохем, винаги впечатлявал с изрядния си външен вид, рязко заслабнал заради заболяването си. За отрицателно време то „изсмукало“ към 30 килограма от теглото му и го превърнало в развалина. Затова седмиците преди края на живота си Трайчо изкарал на легло.

Трайчо Манекена с любовницата си Цветелина

Предусещайки края си, но все още в адекватно състояние, Манекена изготвил завещание, което да бъде отворено след смъртта му. Три седмици преди да угасне обаче изненадващо Трендафилов променил последната си воля, носи се мълва из светските среди.

Според нея на смъртния си одър Трайчо е бил принуден да стори това под натиска на съпругата си Людмила и общия им син Ивайло.

Какво е пишело в старото завещание, остава мистерия. Но запознати със семейните драми около Трендафилови подозират, че в него са фигурирали като наследници любовницата му Цветелина и тайнствената му дъщеря от първия брак, която никой никога не е виждал.

С Виолета Здравкова и дъщеричката им Даная

Дни преди да почине, Манекена споделил пред свой много доверен човек, че е бил навестен в дома си от психолог и нотариус. Първият имал за задача да установи дали Трайчо е с всичкия си, за да може да промени завещанието. А вторият – да го оформи.

Запознати с финансовото състояние на Манекена пък твърдят, че той не е разполагал с кой знае колко голямо богатство преди смъртта си. „Поне не остави борчове след себе си, които семейството му да оправя. Няколко месеца преди да почине, оправи всичките си задължения към разни хора“, коментират близки на Трендафилов.

Твърди се, че в наследството му фигурират 1-2 апартамента, но парите кеш били „слаба ракия“. През последните години Трайчо профукал безбожни пари по столичните казина, където бил редовен клиент. В последно време основният му доход бил от аренди на имоти. Те минавали през фирмите на двамата братя Маргини, с които покойникът заигра комбина още в началото на 90-те години покрай „Магурата“.

Този бизнес обаче едва ли ще служи за препитание на вдовицата на Манекена Людмила и занапред. По-вероятно е сикаджиите да я отстранят от схемата и да пренасочат целия келепир с наемите към себе си.

Роднини на фамилията пък издават, че почернената съпруга на Трендафилов се пропила от мъка. Но не само заради смъртта на Трайчо. Години наред Людмила редовно надигала чашката, безсилна да се бори срещу закоравелия кръшкач в леглото си. Манекена винаги бе заобиколен от красиви жени, но чужди, а собствената си съпруга ползваше само за украса на дома си.

Плейбоят никога не се показваше в обществото със законната си половинка, предпочиташе да бъде придружаван от поредната любовница.

Този живот докарал до отчаяние Людмила, но съпружеската й любов и преданост към Манекена не й дали смелост да го напусне. Въпреки всичките несгоди, вярната съпруга остана до леглото на Трайчо до последния му дъх. А според столичен ежедневник в последните си мигове живот той поискал прошка от жена си.

Ако се вярва и на слуховете, разказвани от уста на уста на погребението му, в момента на Трайчовите молби за прошка Людмила не е била съвсем трезва.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *