Диков взема фамозната Петя Петрова в “Нова”

Сашо Диков

  Любимата репортерка на Сашо Диков от „Канал 3″ Петя Петрова, става негова дясна ръка в предаването му по Нова телевизия DikOFF, е най-упоритият слух в медийните среди. Самият той нито потвърди, нито отрече новината.

Дамата с една от най-големите гръдни обиколки в журналистиката бе уволнена от новия собственик на медията Мария Опренова. Началничката я обвини в тенденциозност при отразяването на земеделските протести, тъй като тя не потърсила за коментар ресорния министър Димитър Греков.

Петрова, която коментира широк спектър от теми – от футбол до политика, изригна, че новите началници очевидно слугуват на властта.

Фамозната Петя Петрова идва от "Канал 3"

Самият Диков, когото новината завари по време на почивка, заяви, че на 1 август ще каже всичко за уволнението на Петя и редакционната политика на медията. Той дори заплаши, че ще подаде оставка, ако медийните босове не преосмислят решението си.

„Петя, както и Сашо не са притеснени от събитията в „Канал 3″. Известният журналист има договор с Нова телевизия, където води предаване, което прави добър рейтинг. Няма съмнение, че ако реши да напусне „Канал 3″, ще издърпа Петя при себе си“, коментират колеги на Петрова.

След като телевизията, чиято запазена марка е да предава на живо всички бурни събития в държавата, бе продадена от бившите собственици на медията Величко Найденов и Николай Вучев, Диков остана програмен директор.

Новите началници обаче заявиха, че ще търсят нов водещ на живите предавания поради голямата ангажираност на устатия журналист.

Мария Опренова

„Канал 3″ бе купен за 1 млн. лв. от „Медийна инвестиционна организация“ АД, част от която е Мария Опренова. След продажбата тя заяви, че целта й е да привлече нови рекламодатели, да увеличи аудиторията 4-5 пъти, да привлече експерти в областта на продажбите и маркетинга и да инвестира в нови студиа и техника, които бяха доскоро ахилесовата пета на „Канал 3″.

„Приех да остана в медията при изричното условие, че каналът запази свободата си и не слугува на никого. На стари години няма да ставам за смях. Ако усетя, че някой се бърка в работата ми, веднага ще напусна. Единственото изискване на шефовете е за всяко събитие да се търсят различни гледни точки“, коментира Сашо Диков пред журналисти веднага след продажбата на телевизията.

След неочакваната сделка в медийната гилдия плъзнаха всевъзможни слухове. Според някои от тях зад Опренова стоят среди, близки до ДПС и БСП. Не бяха малко и тези, които твърдяха, че „Канал 3″, който се държеше изключително опозиционно по време на управлението на ГЕРБ, е купен от хора на Борисов. Още повече че самият Диков доста смекчи тона по отношение на лидерите на ГЕРБ, откакто се премести в Нова телевизия.

„Щеше ли да се случи уволнението на Петя Петрова, ако имахме нещо общо със сделката“, коментирал бившият премиер пред приятели, след като стана ясно, че репортерката е аут от медията. Между другото, за никого в гилдията не е тайна, че Петрова открито симпатизира на Борисов а при неотдавнашно интервю, което направи с него, не му зададе нито един неудобен въпрос.

Динамично развиващата се политическа ситуация ще доведе до сериозни размествания и на медийния пазар. Не е изключено в скоро време в журналистиката да се появят нови играчи, които да дадат рамо на ГЕРБ, след като партията загуби подкрепата от медиите на Делян Пеевски.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *