Диви зверове пазят палатите на престъпните босове

Николай Маринов – Малкия Маргин

  Отглеждането на хищници и други опасни зверове се е превърнало в мания на престъпните босове у нас. Бизнесмени и ВИП гангстери пазаруват по поръчка екзотични пернати и всевъзможни диви животни в просторните си имения. Крият царете на джунглата зад високите огради на именията си. За да начешат крастата си да притежават опасни зверове, баровците често сменят домашните си любимци, за което се грижат специални детегледачи.

В имотите на „издокарани бизнесмени“ се разхождат тигри, лъвове и пуми, а по зелената морава препускат понита, сърнички и елени. Страстта към дивите животни може да се обясни с лишенията в детството им. Мафиотите сега наваксват, заради забраната на родителите им да отгледжат домашни любимци.

Някои от хищниците обаче надживявали стопаните си, разказват елитни ветеринари, които обслужват „на повикване“ домашните любимци.

От "4 лапи" искат лъва на Малкия Маргин

 Първият, който се сдобил със звяр в имението си, бил бащата на родната мафия Иво Карамански. Близо година, на вилата си в „Бояна“ Карамански се грижел за малко мече, което като пораснало обаче, се превърнало в агресивен звяр. Говори се, че бодигардът на д-р Контантин Тренчев му видял сметката, и от него станали чудесни кюфтета. В двора на къщата си Кръстника създал същинска зооменажерия. По ливадата търчали сърни и елени. Бил притежател и на скален орел и маймунка на име Мънки. След смъртта на стопанина си грижата за животните била прехвърлена на столичния зоопарк.

Сикаджийския бос пък, Дмитрий Минев – Димата Руснака притежавал екзотична колекция от тарантули. Според мълвата в подземния свят той използвал отровните паяци за да сплаши сгафил бизнесмен, който едва не се гътнал от ужас.

Зад високия зид на Малкия Маргин в „Бояна“ пък ревял лъв. От години фондация „Четири лапи“ се борела да прибере животното.

Дмитрий Минев - Димата Руснака

 Див звяр вкъщи отглеждал и контрабандистът Иван Тодоров – Доктора, застрелян при стрелба в столичния квартал „Лозенец“. Петнистият тигър Кимба бил подарък на баровеца от покойния наркотрафикант Душан Спасоевич – Шиптър и струвал 20 000 евро. Малкият Кимба пристигнал упоен от Сърбия и бил скрит в имението на Доктора в Боровец. Докато порасне, тигърът си имал дори личен прислужник, който го обгрижвал. Един ден, когато Кимба започнал да става опасен, Доктора се сбогувал с него и го подарил на Ъ. Всеки месец давал по 300 долара, за да го хранят с качествена мръвка.

Един от основателите на групировката ВИС – Румен Маринов – Нарциса се запалил по екзотичните птици и развъждал папагали от цял свят. Димитър Малчев – Митко Малкия – някогашната дясна ръка на Златко Баретата, пък имал импровизиран зоопарк в дома си. През 2004 г. убийци, маскирани като попове в расо, го разстреляли заедно с видния сикаджийски бос Бай Миле пред кафене „Арт деко“. В малката джунгла на Митко Малкия, в бивше имение на СБА, живеели лъвица, ягуар, пантера и дори крокодил.

Хранел 4-годишната лъвица Виктория със зайци и магарета. Двама от телохранителите на Митко и специално обучени кучета пазели района. В имението имал сърни, елени, муфлони, лами и 10-килограмови белгийски зайци. Пантерата Пинко и тигърът Марти били любимите питомци на Митко, а храната на животните в зоопарка струвала към 1000 лв. на ден. Видните си гости посрещал край импровизирани езера с водни лилии и водопади. 

Димата Руснака се радвал на колекция от тарантули

 В къпалнята „Мария-Луиза“,  с Нарциса били събрали говорещи папагали за по 5000 евро всеки. Целта им била да ги чифтосат. Преди това в Холандия били определили пола им и им сложили пръстенчета за разпознаване. В имението си Митко Малкия направил ферма с 42 луксозни апартамента за папагалите, главно Ара, Жако и Какаду, Интернационалните папагалски дуети крещели на различни езици. Руските викали: „Спасибо, спасибо“, а речникът на чешките, холандските и аржентинските птици изобилствали от мръсотийки. Митко давал луди пари за тях. Полудявал, когато някое животно се разболее.

„Понякога беше в чужбина със седмици и ако някой от папагалите умреше, той ме караше да ги замразявам в хладилника, докато се върне. Държеше да се убеди с очите си, че са мъртви, а не са попаднали в нечии ръце“, разказва д-р Генади Гайчев, който обгрижвал питомците на Митко Малкия и Нарциса.

Голяма слабост на покойния бизнесмен Емил Димитров – Макарона, който забогатял от пиратски дискове, било езерото му със златни рибки. Един ден обаче италианският му мастиф скочил в езерото и изял колекцията му, събирана от цял свят.

Митьо Очите

 Недалеч от „Кремиковци“ скандално известните братя Пламен и Йордан Стоянови, по-известни като Дамбовците, си бяха направили частен зоопарк с тигър, жираф, леопард и крокодили. Гордостта на Дамбовците – огромен черен ягуар дори се снимал в реклама на бойлери. Незаконното ранчо бе открито по време на спецакция в домовете им. Дамбовците бяха арестувани поради съмнения около бизнеса им на входа и изхода на металургичния комбинат „Кремиковци“. Йордан притежавал и доста коне, които пасяли в ливадите около „Кремиковци“. Там той полагал грижа за животните, като съвсем сам им обрязвал копитата и дори се научил собственоръчно да им поставя подковите.

По време на спецакция холандският ягуар на сливенския гангстер Йосиф Йосифов – Йоско едва не разбива клетката си. Тъй като хищникът буйствал и станал неудържим, антимафиотите повикали ветеринар, за да укроти звяра. Докторът изстрелял с пушка упойка, за да го приспи.

Несебърското страшилище Митьо Очите плаши с "домашния любимец"

 Доскоро на две малки лъвчета се радвал и висаджийският бос Христофорос Аманатидис – Таки. Взел ги още като бебета и ги отглеждал в специално направен двор. Когато лъвчетата пораснали, Таки ги подарил на столичния зоопарк. Техен съсед по клетка станал тигърът Мърдок, станал популярен от рекламата на Би Ти Ви.

Собствена менажерия си имал и Митьо Очите. Несебърското страшилище отглеждал крокодил във вила край Бургас, който всяка сутрин лично хранел с живо месо. Бургазлии разказват легендата, че веднъж за храна на влечугото бил пуснат провинил се наркодилър, който безследно изчезнал. Според други обаче това е част от местния фолклор.

 

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *