Деца се бият за пред Фейсбук!

Девойки се бият в училище!

Според инспектор от Детска Педагогическа Стая, град Варна, пожелал да остане анонимен, в  България все по- често се превръща  в практика деца, между 12 и 16 години, да си снимат клипчета с мобилните си телефони.

В това няма нищо лошо, но в тези клипчета ставаме свидетели на нарочно режисирани училищни побои. Учениците, търсейки евтина слава, дори ги качват онлайн, за да се фукат пред приятелчетата си. Точно такъв бе и случаят с пребитото дете пред Техникума по строителство в София. Все по-често тинейджърите не използват Интернет за сваляне на музика и филми, а предимно за общуване, защото то им липсва. Според педагозите и държавата е отговорна за това, но не бива да оправдаваме и възпитанието от родителите и учителите. Често ролята на родителя е единствено да забрани сърфирането в Интернет или като сложи софтуер

Деца се бият

да следи с кого си чатят, стискайки едва ли не палци нещата да се оправят от само себе си. Но тъжната истина е, че само с контрол не става, както казват в една реклама, трябва и акъл, общуване с децата и положителен пример, заключава инспекторката. Ако днес нямаме големи проблеми с поведението на подрастващите и няма кой да им обърне внимание, то утре вече ще е късно за обществото, споделя педагожката и завършва, че каквото е училището днес, това ще бъде и обществото ни след 15 години.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *