Децата на работещите жени боледуват по-често!

  Процентът на заболяванията, предизвикани от редовната употреба на полуфабрикати, замразени храни и бързи закуски, се увеличава застрашително. Това показват резултатите от изследването на американски лекари от университета в Чикаго.

„Традициите и ролите в семейството се промениха драстично. До средата на миналия век основната функция на жените беше да се грижат за семейството си и най-вече да приготвят домашна храна. С промените на социалната и икономическа инфраструктура положението на жените се промени коренно. От домакини те се превърнаха в бизнес дами и директори на огромни корпорации, с което доказаха големия си, потискан и пренебрегван от мъжете, потенциал. От друга страна, тяхната професионална реализация ощети семейния комфорт и здравословния начин на живот на няколко поколения. Аз съм може би една от последните, които си спомнят вкуса на домашно приготвената храна и аромата на прясно опечените от баба ми курабийки“, казва ръководителят на изследването доктор Хелън Уотърс.

Според анализа на специалистите причината за много от съвременните заболявания се крие в подмяната на традиционната домашна храна с така наречените бързо приготвящи се ястия.

„Замразените храни, Полуфабрикатите и бързите закуски са продукт на съвременната химия и биотехнология. Огромна част от тях предизвикват развитието на болезнени реакции, хранителни алергии и неспособност на организма да изгради добър имунитет и адекватен метаболизъм. Последните два фактора са на практика намалени до минимум с тенденцията жените да се връщат на работа и поради тази причина да прекъсват кърменето на децата си, допълва доктор Уотърс. Тя набляга и на факта, че храносмилателната система се справя трудно с химическите добавки, което в много случаи предизвиква рак на дебелото черво.

Според резултатите от изследването химикалите, консервантите и изкуствените овкусители сериозно увреждат здравето на човешкия организъм. „Не бих искала данните от нашето изследване да бъдат разбрани неправилно. Ние не агитираме за завръщането на старомодните стандарти в семейството, където жените са изцяло зависими от съпрузите си. С нашето изследване ние искаме да обърнем внимание на ролята на жената като основен фактор във формирането на здравето и жизнеността на бъдещите поколения“, подчертава доктор Уотърс.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *