Депресията се лекува с нарциси!

Депресия

Безспорно е, че едно букетче цветя почти винаги повишава настроението. Но нарцисите могат да направят повече от това- може би те държат ключа към лечение на депресията, предполагат учените.

Те са открили, че в химичния състав на  южноафрикански видове кокичета и нарциси има вещества, които могат да преминат през кръвно-мозъчната бариера, защитната стена, която пази мозъка изолиран. Тази бариера е голям проблем за лекарите, които лекуват психични състояния като депресия, тъй като тя съдържа протеини, които отблъскват лекарствата.  Девет от десет вещества не могат да преминат бариерата, са установили учените.  Но според тях, вещества в южноафриканските цветя Crinum и Cyrtanthusмогат да преминат през бариерата и евентуално могат да помогнат на медикаментите да достигнат до мозъка. Според учените, тези резултати са обещаващи

Нарцис

и някои от веществата трябва да бъдат проучени по-обстойно, за да могат да се използват при дълговременно лечение. Природните терапии са източник на вдъхновение, но все пак учените предупреждават, че изследването е едва в начален етап и ще отнеме доста време преди веществата да бъдат превърнати в полезни медикаменти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *