Дарина Павлова се нагуши с 15 млн. евро от имоти на покойния си съпруг

    Апетитен имот край софий­ското градче Долна баня, който е бил собственост на Илия Павлов, пустее, а по­стройките върху него се рушат.

 Местни хора разказват, че те били вдигнати само за някол­ко месеца, тъй като босът на „Мултигруп“ искал да печели от туристите, които посещават околността заради близкото голф игрище.

 Освен това Долна баня е сред най-известните центрове за балнеолечение. Съвсем наб­лизо пък е курортната част на Костенец, където също е пълно с почиващи.

 До комплекса са разположе­ни две екзотични ферми – за щрауси и камили. „Жалко, че убиха човека, защото негови­ят комплекс щеше да ни дока­ра доста печалба от туризъм“, жалват се хората в Долна баня.

 Мястото е само малка част от имотите, които Илия Павлов не успява да застрои приживе. Сега те са собстве­ност на вдовицата му Дарина и децата. Голяма част от се­мейните активи обаче се уп­равляват от Бояна Попова. Тя е жена, която цял живот стои в сянка, но реално в момента дърпа конците на всички опера­ции с парите на Павлов. Говори се, че двете с Дарина не ме­лят особено брашно, но въпре­ки това държат една на друга, защото са намесени милиони.

 Попова от години живее в САЩ и посещава България ряд­ко, почти винаги тайно.

 Според запознати с финансо­вите дела на бившата империя „Мултигруп“ вдовицата на Илия Павлов прибира по 15 милиона евро годишно от хотелите и дру­гите имоти, които останаха в наследството на убития бос.

 Още приживе той прехвърля цялата си собственост на швей­царската фондация „Валери“, в която дяловете са разпределе­ни 80 към 20 между Дарина Павлова и децата й, от една страна, и Бояна Попова, от дру­га, твърди източник, близък до милионерката.

 Бояна Попова, която е съ­гражданка на Дарина Павло­ва от Казанлък, се появява на хоризонта на „Мултигруп“ през 1996 г. Завършила е финанси в София, след което продъл­жава магистратурата си в Мичиган. Започва работа в Българо-американския център. Там е забелязана от Илия Павлов. Много скоро след като Бояна Попова навлиза в делата на „Мултигруп“, се разбира, че тя е човекът, който оказва необяснимо силно влияние върху Илия Павлов. Само за две години ус­пява да се превърне от най-до­верения му съветник в негов съдружник. Първата стъпка за това е създаването на фонд за рисков капитал в САЩ, който изкупува фиктивно 20% от М6 и зад който стоят само двама души – Павлов и Попова.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *