Големия Маргин със статуя като император

Красимир Маринов - Големия Маргин
Красимир Маринов – Големия Маргин

  Досущ на римски император ще заприлича Красимир Маринов – Големия Маргин. Подземният бос е наредил на столични скулптори да започнат да му изчукват паметник от бял мрамор в цял ръст, на който той да е изобразен като римски император с всички атрибути на този пост.

Тази пикантна клюка се разпространява сред столичния ъндърграунд. С охота и подобаваща доза присмех я разказва бившият оръжеен бос и осветен сътрудник на ДС сред кредитните милионери Младен Мутафчийски, който иначе често парадира, че е близък с Маргините.

Мутафчийски се заливал от смях като обяснявал как ще изглежда Красимир Маринов в бъдещото невиждано произведение на мутренския барок. Той дори споделил за творческите намерения на Маринов пред личния си скулптор Благовест Апостолов. Както се казва в подобни случаи, присмял се хърбел на щърбел. Именно Апостолов неотдавна нацвъка издигнатата пожизнено гробница не на кого да е, а на господаря си Мутафчийски, с амурчета, цветчета и птички.

Красимир Маринов - Големия МаргинПаметливи припомнят, че преди това Апостолов работеше в подобен стил за братята Маргини.

Любопитно е, че фигурата на атлетичния император с тога щяла да е по-висока от реалния ръст на Маргина, който в ежедневието си най-често е с анцуг.

Паметникът ще бъде разположен в имението на Красимир Маринов, намиращо се в баровския столичен квартал „Бояна“.

Големия Маргин отдавна залита по този тип „изкуство“, твърдят хора от най-близкото му обкръжение. Дворът на имението му е пълен с произведения, наподобяващи археологическите шедьоври откривани през последния век в Гърция и по нашите земи. Влечението на Маргина към античното изкуство и по-специално към Римската империя си личи и от мраморните колони в този стил, които изобилстват в къщата му. В стайлинга се вписват дори кашпите за цветя, които също наподобяват горната част на римски капител.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *