Времето ни изтича: Вселената е в застой!

Всичко ще замръзне, като на снимка, завинаги!

Хората често казват, че времето лети като страеем, но ако най-новата научна теория е вярна, то вероятно става дума за точно обратното. Радикалната теория предполага, че времето само по себе си може да се забави и да изпадне… в застой.

Според испански учени не е вярно, че Вселената се разширява. Всъщност, според тях, времето се забавя и след милиарди години ще спре. Но не бива да се притесняваме, защото постепенната загуба на време не е забележима за човека и ще мине много време докато времето свърши, казват учените. Те смятат, че тогава всичко ще замръзне, като на снимка, завинаги. Но дотогава, нашата планета ще си е отишла. Преди учените са измерили светлината от далечни избухващи звезди, за да покажат, че Вселената се разширява с голяма скорост. Приетата теория се базира на

Времето се е появило по време на Големия Взрив, значи може и да изчезне!

идеята, че вид антигравитационна сила, наречена „тъмна енергия”  разделя галактиките. Сега обаче, учените работят върху последната теория, че гледаме нещата от обратно. Може да звучи невероятно, но и учени от Англия подкрепят теорията. „ Ние вярваме, че времето се е появило по време на Големия Взрив, а ако времето може да се появи, то също така може и да изчезне – просто обратен ефект”, казват оттам.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *