Враговете на „Господари на ефира“ се опитват да им затворят устата

“Господари на ефира”

  Новият телевизизонен сезон на “Господари на ефира” ще бъде по-горещ от всякога. Не само заради предстоящите избори и течащото в момента преразпределение на екранния бизнес. Но и заради явните амбиции на Нова телевизия да се превърне отново в ключов играч в него.

След като французинът Дидие Щосел оглави медията, тя се превърна в огромна заплаха за досегашния властелин в телевизиите – Би Ти Ви. Очакваният хитов „ВИП Брадър“, завръщането на Кеворк Кеворкян на екрана, привличането на „Господари на ефира“ и договорката с нови и нетрадиционни водещи силно смути шефовете на все по-откровено обслужващата властта Би Ти Ви.

От там, вместо да стегнат редиците и да отговорят с качествена конкуренция, започнаха да нанасят удари под диафрагмата.

Развихри се поредният тъп скандал. Малко преди предстоящото завъртане на „Господари на ефира“ по „Нова“, от Би Ти Ви купиха правата за оригиналното предаване, които се държат от италианци.

Дидие Щьосел

Целта е да се създаде напрежение, да започнат съдебни разправии и дори излъчването на „Господарите…“ по „Нова“ да бъде осуетено.

Подобно поведение е откровен цинизъм. Едно от най-обичаните предавания падна от екрана на Би Ти Ви заради цензурата, която му се налагаше.

Продуцентът Джуди Халваджиян, който притежава търговската марка Господари на ефира“, подробно разказа за всички случаи, в които шефовете на медията са се месили в работата му.

Как са се опитвали да спрат репортаж за липсваща апаратура в болницата „Св. Наум“ в София, средства за която е трябвало да бъдат осигурени от „Българската Коледа“. Как са се противопоставили на връчването на „Златен скункс“ на приятелката на котарака Сталийски – Вили Сечкова, заради изкопиран в предаването й рекламен спот. Как са осуетили дори репортаж с пияната актриса Елена Петрова. С единствената цел – любимци на Би Ти Ви и никой от властта да не попада под ножа.

Страхът някой да не сгафи в най-гледаната телевизия е толкова голям, че там има специален отдел, който одобрява или отхвърля всеки гост дори в безобидните модни предавания. Нещо като сектор „Идеология“, съществувал навремето в ЦК на БКП. Да не говорим, че „Господари на ефира“ отдавна не повтаря папагалски оригиналния италиански формат и много от рубриките са измислени от сценаристите и продуцентите му.

Новата медийна война показва безсилието, а и глупостта на Би Ти Ви. Шефовете й наивно мислят, че ще направят хитов формат, след като ги е страх да кажат една остра дума срещу управляващите. И си въобразяват, че могат да преборят популярността на изключително талантливите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Мария Сапунджиева, целия останал актьорски отбор, великолепните сценаристи и продуценти.

В България е така. Като не можеш сам да направиш нещо стойностно, се опитваш да съсипеш доброто, сторено от друг. Още по-гадно е, ако го правиш по поръчка. Защото няма как важни жертви на „Господари на ефира“, които са попадали на мушката им, да не се опитат да заглушат гласа им.

В „Нова“ може да са доволни от поредния скандал. Той доказва, че вървят по правилен път. След като конкурентите им треперят от страх от бъдещите им продукции, значи си дават сметка, че няма да могат да ги преборят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Враговете на „Господари на ефира“ се опитват да им затворят устата"

 1. Миленита   12.09.2012 at 19:12

  Нова могат да са доволни единствено от това, че най-накрая се заговори за тях и някой се сети за съществуването им. а статията е доста тенденциозна. авторката услужливо забравя да спомене доста безспорни факти в подкрепа на бтв. за мен Нова тв е една все по-затъваща телевизийка, Халважджиян – чисти арменски мошеници, нагли типове, за които думите чест и морал, ако изобщо някога са имали такива, отдавна са отстъпили място на алчността и простащината.

  Отговор
 2. Маки   12.09.2012 at 19:47

  Г-жо ,нямате право на етническа основа да обиждате и обобщавате.

  Отговор
 3. Sony   13.09.2012 at 9:59

  Халваджиян е обикновен търгаш и мошеник, а Господари на ефира е толкова остаряло, предъвкано и вече откровено скучно, че се учудвам защо след като са загубили лиценза, не са измислили нещо ново, вместо да крадат от оригинала?? Гледах 2 предавания и повече не мога да се насиля. Може би толкова си могат. Това за НОва е вярно – че никой не се сеща за тях – но сега ще започнат да се сещат в негативен контекст. Абсурдно е такава телевизия с претенции да пуска крадени предавания в ефир и да разрешава на един продуцент да се саморазправя с медия далеч над нивото му, само и само да си отмъсти за изпразнения джоб. А авторката дано поне е взела хубава пара за тази смешна и жалка статия, че ако наистина е толкова тъпа, я чака доживотна тегоба.

  Отговор
 4. Лората   13.09.2012 at 10:06

  След като БиТиВи разботят за властта, защо не споменавате предизборната камапния на ГЕРБ миналата година, когато Господарите бяха на турне, а Жоро-Бекъма подкрепяше Бойко????

  Отговор
 5. бухалка   13.09.2012 at 10:12

  Таз г-жа – авторката – май добре е захлебила от братчетата Халваджянчета. Те милите, те добрите, те талантливите, те майка, те баща…

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *