Вкараха човек в затвора заради заразяване с херпес!

Зад решетките

Близките на подсъдимия са  шокирани от присъдата, която вкарва зад решетките човек за 14 месеца заради това, че бил заразил своята приятелка с генитален херпес.

Каръкът се казва Дейвид Голдинг и срещу 28-годишния мъж е образувано наказателно производство за причиняване на тежка телесна повреда. Когато 24-годишната му приятелка установила, че е заразена с генитален херпес, Голдинг първоначално отрекъл че и той страда от тази болест, но малко преди разпадането на връзка им си признал, че той е виновника за това. След като научава, че нейният партньор съзнателно я заразил, бившата му вече приятелка го натопила в полицията. В обвинителния акт съдията се мотивирал за присъдата със следните доводи „защото заразата се е случила по време на връзката им, това е особено подъл

Херпес

акт на предателство и любов“, „щетите, нанесени от тази инфекция са сериозен белег, тъй като заболяването причинява тежък дискомфорт и засяга отношенията, които може да възникнат в бъдеще“. От своя страна представители на Асоциацията на болните от херпес смятат, че това  определение е скандално.

„На това основание, ние можем да осъдим и децата заразили с варицела другарчетата си в детската градина!“. А адвокатът на подсъдимия възразява, че присъдата от 14 месеца е прекалено тежко наказание за това престъпление, особено след като никой не може да докаже, кой от тях, кого действително е заразил. Вирусът, който предизвиква гениталния херпес, може да живее години в тялото на заразения, без той да подозира своята болест, затова и много хора с тази инфекция нямат и представа за своето заболяване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *