Вижте най-малкото кученце в света! (снимки)

Мейси

Мини териер на име Мейси е най-малкото куче в света. При раждането, Мейси тежи само 45 грама и неговият собственик Анна Пох (Ана Pohl) от Полша не е била сигурна, че кученцето ще оцелее.

Но се случило чудо и животинчето оцеляло, разказва Анна която акуширала по време на раждането. Отначало дори помислила животинчето за парче от плацентата и мислела да го изхвърли, когато видяла, че то се мърда и скимти.

Само за три месеца Мейси наддала на тегло много и сега тежи „цели“ 118 грама. Най-критични са били първите дни след раждането, припомня си стопанката. Тогава е трябвало да го храни по- малко на всеки половин час, денонощно.

кученцето

Дори се наложило да си вземе отпуска от работата. Ветеринарните лекари не са вярвали, че малкото животинче, което даже не приличало на куче, ще оцелее, още повече, че сестрата на Мейси е поне три пъти по-голяма от нея.

Един от проблемите е това, че малкото кутре се завира в краката на хората и нейните гости трябвало да внимават да не го прегазят по невнимание. Затова Анна Пох, се принудила да държи кученцето в специална клетка.

Животинчето

Сега то кандидатства за Гинес. Съгласно правилата на Книгата на рекордите Гинес, кучето трябва да бъде поне на една година, за да се запише. Сегашният рекордьор в тази категория Чихуахуа Бу Бу.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/oboauwWSq9A

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *