Вал ди Гардения – рай за любителите на студа, снега и заледените панорамни гледки

Вал ди Гардения

  Ако попаднете в Алпите, вдигнете погледа си към посинялото от студ небе и видите връх Сасолунго, значи сте се озовали във Вал ди Гардения. Преминаващите с турбо скорост скиори, които ви засипват със снежен душ или Адреналиновите възклицания на прелитащите над главата ви сноубордисти ще разбият и последните ви съмнения.

Вал ди Гардения, известна като висящата долина в сърцето на Алпите, е един от най-предпочитаните зимни курорти сред почитателите на снежните спортове. Името му в рекламните туристически брошури е много по-назад от това на Шамони, Сейнт Мориц, Инсбрук или Кицбюел. За сметка на това то е популярно в спортните журналистически среди и сред професионалните скиори. Тук се провеждат състезания за Световната купа по ски, както и множество тренировки на различни по националност отбори за зимни спортове. Това обаче не прави курорта ексклузивен само за професионалисти. Вал ди Гардения е рай за любителите на студа, снега и заледените панорамни гледки. По-мързеливите могат да съзерцават заскрежената природа от балконите на безбройните планински хижи, след което да седнат до бумтящите камини да пийнат грог или червено вино и да се насладят на невероятните, характерни за местността дърворезби. По-смелите могат да минат по планинските пътеки, да опитат да се изкатерят по специално направените ледени стени, да покарат моторни шейни или да опитат туристическите шанси за ски скокове.

Освен като туристически курорт Вал ди Гардения е чест домакин на състезания от световна величина. Долината е заобиколена от високи върхове, което дава възможност за спускане по всеки един от заобикалящите склонове, което е много подходящо за тренировка на спортисти от световен мащаб.

Пистите за ски бягане с обща дължина около 100 километра са също сред най-предпочитаните. Освен това Вал ди Гардения има специално създаден терен с разнообразни препятствия за сноубордисти.

 

Пречистен въздух за вегетарианците

Висящата долина предлага вечерни и нощни развлечения за всички посетители. Във всеки един хотел или хижа посетителите могат да получат информация къде да намерят предпочитаните от тях места.

Вегетарианците и непушачите имат достатъчно заведения, за да се нахранят и отпуснат. Там и най-претенциозните могат да си поръчат чисто екологични храни и да се наслаждават на допълнително пречистен, ако това изобщо е възможно, алпийски въздух.

 

Купон сред тютюневи облаци

Тези, които са дошли в курорта, за да прекарат една наистина приятна и разтоварваща почивка, могат да похапнат добре и да продължат в местните барове и клубове, където се предлага добра музика и богат избор на алкохол. Тук заклетите пушачи имат избор – да пушат на топло или да изпавкат една цигара на свеж въздух. Принципът на тези бохемски заведения е „купонът продължава до сутринта, стига да имаш здрав черен дроб и достатъчно пари в банковата си сметка“. Останалото е мълчание. Или главоболие на сутринта.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *