Български фенки причакаха турската звезда Енгин Акюрек

Българските фенки на Енгин Акюрек не пропуснаха да се щракнат за спомен с любимеца си, а той ги удостои с широка усмивка

  Българките не се спират пред нищо. Поредното доказателство за това са 15 напористи нашенки, които със собствени средства и без предварителна уговорка успели да стигнат до Истанбул и да се срещнат с най-големия си екранен любимец – актьора Енгин Акюрек. Сънародничките ни издебнали турската звезда на снимачната площадка на сериала „Пепел от рози“. Въпреки опитите да бъдат изгонени, те успели да се докоснат до телевизионния Керим и да вземат автографи от него.

Амбициозните дами са запалени фенки на актьора и поддържат Фейсбук страница, посветена на него. Водени от голямото желание да се срещнат с бленувания мъж, те поели с автобус по дългия път към Истанбул. А единствената информация, с която разполагали, била, че къщата, в която се снима „Пепел от рози“, се намира в азиатската част на мегаполиса.

„Настанихме се в хотел и веднага тръгнахме към снимачната площадка. В Азия обаче започна голямото лутане. Изминахме около 5 км, без да знаем къде отиваме. Питахме доста хора, но всеки ни казваше нещо различно и ни объркваше повече. Не бяхме спали, чувствахме се изтощени, но ни крепеше мисълта, че дишаме един и същ въздух като този на г-н Акюрек“, споделят перипетиите си фенките.

След двучасово лутане те се качили на ван, който ги закарал в квартал „Ченгелчой“. Уви, жилищният комплекс се оказал голям, колкото цял български град.

„Представа си нямахме колко много баири и сокаци има в този Ченгелчой. Едно от момичетата взе такси, с което започна да обикаля. Останалите се лутахме. Информацията, която получавахме, не ни беше от полза и все попадахме в задънена улица. Но не се отказвахме. С нас имаше момче от Турция, което ни помагаше с превода. След 15 км драпане по баирите всички бяхме изморени. Някои спряха за почивка, загубили надежда, а други продължиха напред. Тогава изведнъж чухме радостни викове. По усмивките на останалите момичета разбрах, че има нещо. И да – бяха открили къщата на Кадир бей. Случайно видели пощальон, който им казал къде е мястото. Събрахме се всички и тръгнахме натам“, обяснява премеждията една от екскурзиантките.

Когато нашенките отишли пред къщата, се оказало, че е празна. В двора била паркирана само кола на турския „Канал Д“, излъчващ „Пепел от рози„. Някакъв непознат излязъл и ги напъдил. Рекъл им, че напразно са си губили времето.

„Чудехме се дали да отидем до друга къща, където също се снима сериалът. За наше голямо щастие времето беше чудесно. Поехме из уличките и стълбите, по които Керим беше вървял, видяхме големия дъб, до който нашите любимци се разхождаха. Умората си казваше думата, но желанието да видим Енгин Акюрек, беше по-силно. Уговорихме четири таксита, които да ни закарат. По дългия път забелязахме старата барака и полицейския участък, в който Керим се предаде. Чувствахме, че все повече се приближаваме към нашия любим герой. Накрая колите спряха на тиха улица, където имаше дървета и две каравани. Видяхме и белия мерцедес на Енгин който не бихме могли да объркаме. Сърцата и краката ни се разтуптяха, знаехме, че той е тук.

Ах, каква кола – чиста, изящна, красива, също като него. Първото нещо, което направихме, бе да си направим снимки пред нея, да я докоснем, да погледнем вътре“, продължава разказа си фенката.

Момичетата се приближили до къщата, а оттам излязъл човек от екипа. Попитал ги откъде са. Като разбрал, че са българки, им проговорил на сръбски. Посъветвал ги да си хващат пътя към родината. Нямало как да се видят с любимеца си, защото щял да е зает със снимки чак до един часа през нощта.

Фенките обаче не се отказали. Заявили, че са готови да чакат колкото трябва.

„В този момент вратата на караваната се отвори и слънцето заблестя така както никога досега. Висок, стилен и много красив, Енгин Акюрек се приближаваше към нас, стъпвайки бавно и спокойно. Носеше тъмни дънки, бяла тениска и синьо сако. Косата му – гарвановочерна, гъста като от реклама, с блясък, засенчващ слънцето. Казахме му: „Здравейте, г-н Акюрек!“. Той вдигна глава и с най-прекрасната усмивка ни погледна. „Мераба“, отвърна.

След него вървеше Берен Саат и бодигард, който ги водеше към снимките. Тръгнаха по едно надолнище и се изгубиха в далечината“, описват съдбовната среща фенките.

По-късно сърбинът дошъл и казал на българките, че след час Енгин Акюрек ще има почивка и ще раздава автографи. Така и станало – актьорът приел девойките и бил повече от любезен – на всяка обърнал внимание.

След емоционалното рандеву момичетата се прибрали в хотела си. А на другия ден напуснали Истанбул с преливащи от любов сърца.

 

Снимат финала на сагата

Турските фенове на „Пепел от рози“ очакват с нетърпение последния епизод на любимия си сериал, за да видят какво ще се случи с героите.

В момента в южната ни съседка се снимат финалните кадри от хитовата поредица за изстраданата любов на Керим (Енгин Акюрек) и фатмагюл (Берен Саат).

Българските зрители, уви, няма да могат да видят развръзката в скоро време. Миналата седмица по Би Ти Ви беше излъчен последният епизод от втория сезон на сагата, а новите серии ще стартират в БГ ефира чак през септември.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *