Българин стана „Европеец на годината“ !

Петър Петров

Става дума за механика на печално известния туристически лайнер Кoста Конкордия, Петър Петров. Нашенецът, с риск за живота си, успял да спаси над 500 души от потъващия мастодонт.

А през това време капитанът на кораба бягал панически на брега. За пореден път един българин изми от лицето на родината позорното клеймо, което са ни лепнали западняците.

Петър Петров получи на пищна церемония в Народното събрание наградата на Европейския парламент за европейски гражданин. Да почетат героя, бяха  председателят на Народното събрание Цецка Цачева, българският еврокомисар Кристалина Георгиева, вносител на номинацията за наградата, евродепутатът от левицата Кристиан Вигенин и др.

Кoста Конкордия

Скромният механик на „Коста Конкордия“, рискувал живота си, е направи цели шест курса с една от спасителните лодки на лайнера. Българинът е един от последните трима  моряци, напуснали потъващия кораб.

Човекът сподели пред журналистите, че това е най-тежкият инцидент, на който е бил пряк свидетел. Най-ярко в спомените му се запечатало едно британско семейство с малко дете, които спасил със „своята“ лодка. Дано да имаме повече такива поводи за гордост!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/D982LmYS4PU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *