Българинът е най- мързеливия човек в Европа, според европейците!

Българина според ЕС

Това показва проучване на Евростат, според което българина оглавява класацията на безработните мъже в Евросъюза. Оказва се, че най- икономически неактивни представители на силния пол имало в България – 15%.

Северната ни съседка Румъния, ни гони с 13.5%,  а Унгария с 11.7%. Това е челната тройка на най-мързеливите мъже в трудоспособна възраст, според проучването на европейците. Европейската статистика сочи, че най-работливите мъже живеят в Чехия – 4.7%, следвани от малтийците – 5.2% и мъжете на Люксембург – 6%. Най-много неработещи жени има в Малта – 46.3% и в Италия – 35.4%. Най-работливите жени  живеят в бившата съветска република Литва, а в Словения и Швеция – приблизително по около 12%. Показанията на Евростат сочат, че през миналата 2011 година, 8.4% от мъжете и 21.6% от жените на възраст 25-54 години в Евросъюза са били

мързел

безработни. Или с други думи, около 8,9 милиона мъже и около 22,8 милиона жени не са си намерили работа. Интересното е, че повече от половината неработещи жени в Европа са такива заради лични или семейни причини, като този факт е валиден за 0.5% от силния пол. Еврсостат изкара и някои стряскащи данни от сорта, че около 75% от неактивните европейци между 25-54 години са безработни над две години, а цели четвърт от тях никога не са и работили през живота си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *