Бъдещето на ЦСКА се решава в Либия

Димитър Борисов - Гърнето в Либия

  Митьо Гърнето прави отчаяни опити да се задържи в ЦСКА с пари от Либия, научихме от приближени източници. Пишман босът вече цяла седмица е в Африка, където гостува на местните баровци. Подгоненият да се разкара от „Армията“ перничанин, ги убеждавал да влязат в ЦСКА с капитали. Обещал им, че срещу милионите им ще вземе цял отбор либийци да ритат в отбора.

„После ги продаваме и делим парите“, разправял Гърнето. Отделно им предлагал 40% дял от ЦСКА като „външнотърговска инвестиция“.

Гърнето пуснал връзки при тях по-рано тази година, когато закара ЦСКА да играе в турнира за „Купата на мъчениците“ по случай първата годишнина от свалянето на диктатора Муамар Кадафи.

Харесал им се много понеже показал внушителна сила на трапезата. Сега се е завъртял около същото лоби, което покани ЦСКА на въпросния турнир. Това са лидерите на Либийската национална партия за справедливост, и демокрация начело с бизнесмена Насър Ел Малех. Именно той изкиха 100 000 евро на ЦСКА за гостуването в Бенгази през зимата.

Другите, нарочени за „инвестиции в София“, били босовете на двата местни клуба „Ал Насър“ и „Ал Ахли“. Не е ясно обаче дали либийците ще клъвнат на въдицата, която им подават от Перник. Борисов им обещавал, че ако инвестират в клуба му, ще си направят страхотна реклама в България. Гърнето имал и план „Б“, казват още на „Армията“. На румънския мениджър Джовани Бекали вече бил предложен същият 40-процентов дял, ако се наеме да налива пари в ЦСКА. Срещу това можел да си води който румънски футболист пожелае в отбора и след това да го продава в чужбина, както стана с голмайсторите Янис Зику и Жуниор Мораеш.

Бекали обаче още не е дал отговор на офертата. Причината е, че прекалено дълго чакал значителна сума пари от сделките с Гърнетата и отношенията им охладнели.

Идеята на Гърнето била да се закрепи по някакъв начин начело на ЦСКА и да не пусне клуба в ръцете на новите инвеститори, оглавявани от народния представител Емил Димитров.

На другия съдружник в ЦСКА Иво Праховеца обаче вече му било писнало от футбол и бил готов да се махне. Именно той водеше последните преговори с „ЦСКА Възраждане“ по-рано тази седмица. След това обаче Гърнето се обадил от Либия и казал, че офертата на „възрожденците“ не го устройва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *