Бойко Борисов имитира Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун

  Ако в предаването за всезнаещи „Минута е много“ се зададе въпросът „Кой е автор на думите: Ние ги хващаме, те ги пускат?“, всички зрители на Петър Вучков ще бъдат безкрайно озадачени от верния отговор. Защото авторът на знаменитата реплика е не Бойко Борисов, а холивудското мегавеличие Силвестър Сталоун.

Едно от най-емблематичните изказвания на премиера Бойко Борисов всъщност е плагиатство от сценарий на холивудска продукция. Около тази теза се обединяват гледалите филма „Кобра“ от 1986 година.

Точно репликата „Ние ги хващаме, те ги пускат” изрича героят на Силвестър Сталоун лейтенант Марион Кобрети във филма „Кобра“, създаден преди 26 години. В лентата той обяснява на красивата блондинка, която охранява, че полицаите си вършат съвестно и безукорно служебните задължения, но престъпниците все пак излизат на свобода заради корумпираната съдебна система. Красавицата, в чиято роля се превъплъщава перфектно Бриджит Нилсен, по случайност е успяла да се отскубне от лапите на свиреп сериен убиец. Сега той е по петите й непрекъснато, защото тя е единствената, успяла да го види и да се измъкне жива. За нейна денонощна охрана е изпратен лейтенантът от спецотряда Кобрети, който носи прякора Кобра.

Бойко Борисов и Силвестър Сталоун

През 2002 година Бойко Борисов, в качеството си на главен секретар на МВР, коментира освобождаването на арестанти с добилата лавинообразна популярност реплика.

До ден днешен мнозина си я припомнят, когато в някоя от инстанциите на съда се произнесе оправдателна или по-лека присъда.

Конкретният повод за изказването му е освобождаването на скандално известните „рибари бомбаджии“, които взривиха автосервиз в центъра на столицата, едва дни след ареста им през 2002 година. Тогава те обясниха пред съда, че по ръцете им има следи от взрив, понеже са били на риба. Съдът прие показанията им за достоверни. Поради пускането им под парична гаранция, тогава главен секретар на МВР – ген. Бойко Борисов произнася знаменитата си реплика, същата която Сталоун пръв изрича, и се скара със съда.

Неслучайно Бойко Борисов колекционира филми с участието на Сталоун и не крие, че ги е гледал десетки пъти, коментират по интернет форумите.

Нищо чудно освен знаменитите реплики на Слай Бойко Борисов да е изплагиатствал и обноските му, обясняват още те.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *