Блогър отнесе 70 000 евро глоба за безплатна музика

Интернет пиратство

Белгийски поданик бе осъден за нелегално сваляне на защитени с авторско право файлове от интернет. Съдът се позовал на доказателствата, че той притежава повече от хиляда пиратски копия на песни и различни филми.

Магистратите постановили наказание на нарушителя в общ размер от 70 000 евро, които трябва да бъдат изплатени в срок. Присъдата не подлежи на обжалване, а в крайната сума са предвидени обезщетения за авторите, чиито права са накърнени и глоба. За пострадалите копирайтъри съдът е определил компенсации в размер на 65 000 евро, а глобата е на стойност 5 500 евро.

Интернет пиратство

Наказаният за интернет пиратство е на 48 години. По време на разследването било установено, че в компютъра си той съхранява точно 1 125 нелегални копия, от които 714 мп3-ки с музика и 411 филма. Делото е насрочено след подадена жалба от над 50 асоциации, които се оплакали, че техни клиенти са ощетени от любителя на безплатни интернет благини. Първоначално ужилените търсели обезщетение от 100 000 евро, но след края на делото изразили задоволство от изхода му.

Първи подали сигнал в полицията адвокати на известна музикална група от Великобритания които алармирали, че новият албум на техните клиенти се разпространява безплатно в световната мрежа преди да се е състояла официалната му премиера. В Белгия властите установили, че осъденият гражданин притежава дигиталния вариант на албума и го пуснал за теглене безплатно чрез торент тракер.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *