Бисквитено чудовище откриха на планетата Меркурий! – виж тук

Бисквитеното чудовище

Учените от НАСА са забелязали кратер, който удивително прилича на ококорен представител от Улица Сезам. И това е Бисквитеното чудовище.

Но няма никаква грешка в приликата на куклата, обичаща лакомства и странната снимка на басейн с два по-малки кратера на Меркурий.

Огромният кръг се е получил, когато скален къс се е ударил в повърхността на планетата, а по- малките кратери са образувани от удари на астероиди скоро след това. Когато учените от НАСА са направили снимката, то сенките на двата малки кратера са били точно като ококорени очи върху голяма глава, подобно на Бисквитеното чудовище.

Кратерът

Според тях, позицията на по-новите кратери върху старите може да доведе до форми на релефа,  които наподобяват познати фигури, каквито са човешките очи. По-общо казано, така учените могат да определят кои кратери са по-нови и така да се изясни геологическата история на различни райони от повърхността на Меркурий.

Бисквитеното чудовище не е първият герой, любим на децата, който се вижда на Меркурий. През юни беше направена снимка на три кратера, които напомнят на Мики Маус.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/5WaRrh1CpQw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *