Бившият посланик Джеймс Уорлик се бърка с $ 200 хил. за ранчото на Жорж Ганчев

Жорж Ганчев

  Жорж Ганчев се е договорил да продаде къщата си в Резово на бившия американски посланик в България Джеймс Уорлик. Негово превъзходителство бил влюбен в страната ни и на изпроводяк се зарекъл да се сдобие на всяка цена с имот тук.

За целта започнал да оглежда парцели, а Жорж Ганчев го поканил да види прочутото му ранчо край морето.

„В двора има две постройки и искам да продам едната. Това лято ми се изтърсиха 40 гости само за месец. Случвало се е да приемам и 60 човека. Тогава басейнът гъмжи от народ. Ток, вода, поддръжка, всичко това гълта много пари.

Джеймс Уорлик

Но аз съм широко скроен и обичам приятелите и купоните. Стига ми толкова. Едната къща ми е достатъчна. Смятам, че не е лошо да имам такъв знатен човек за съсед“, похвали се Ганчев.

Той е договорил и цената – някъде между 180 000 и 200 000 долара, но Уорлик все още се колебаел.

В крайграничното селце преди се влизаше само с виза или с уверението, че имаш приятел или роднина там. Сега достъпът е

Къщата на Жорж Ганчев

свободен, но има денонощна охрана на пътя между Царево и Резово. Полицаите често спират по-съмнителни посетители. Ако пък някой любопитен турист реши да снима Резовската река която дели България с южната ни съседка, му изземват фотоапарата.

Сред видните нашенци, които са се сдобили с имоти в райското кътче преди демокрацията, са още бившият ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев и писателят Димитър Томов. Легендата гласи, че професорът е построил барачката си върху основа от празни стъклени бутилки, изпити с авери, тъй като стъклото било перфектен изолатор на влага.

Ексцентричната къща на Жорж Ганчев пък местните сочат като една от атракциите в селото. Странната постройка се извисява като дворцова кула, а на върха й се вее байрак.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *